Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spoj s trešnjevkom

Vodena instalacija na krovu garaže nova atrakcija u Zagrebu

trg franje tuđmana (1)
Foto: Nenad Fabijanić
1/7
06.05.2013.
u 08:22

Projekt predviđa spajanje s dijelom Trešnjevke i uklanjanje pruga. Radovi počinju krajem ljeta

Uklanjanje pruge i spajanje s Trešnjevkom, velika podzemna javna garaža, interaktivna vodena instalacija, paviljon i pozornica za govore, susrete i koncerte, parkovni cafe... samo su dio projekta uređenja Trga Franje Tuđmana, prema ideji arhitekta Nenada Fabijanića.

Radovi krajem ljeta

Projekt je dobio lokacijsku dozvolu, a radovi se očekuju krajem ljeta.

– Ideja je da se prostor integralno oblikuje. Na svakom su uglu parka automobili pa se projektom predviđa podzemna garaža sa 450 mjesta – kazao je Fabijanić te dodao da će glavna atrakcija biti vodena instalacija duž zapadnog dijela parka na krovu garaže.

Na samom jugu, u nizu vojarni gdje je zgrada trafostanice, bit će parkovni cafe. Rudolfova je vojarna predviđena za Muzej Domovinskog rata. Zasadit će se 53 nova stabla, preurediti boćalište, ali i srušiti zgrada bivše općine Črnomerec. 

Tri faze projekta

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će se projekt izvesti u tri faze.

– Odredili smo skromnih 10 milijuna kuna, a u sljedećem ćemo rebalansu proračuna osigurati koliko god bude trebalo novca da se projekt završi za dvije godine – poručio je Bandić.

>>Evo kako bi Trg Franje Tuđmana trebao izgledati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije