Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putnici, pozor

Vlakovi od ponedjeljka ne voze, pripremite se na kašnjenje

'11.03.2013., Zagreb - Nakon radova na izmjeni signalizacije koji su trajali devet dana, Glavni kolodvor je od danas ujutro ponovno otvoren za sav promet. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.11.2013.
u 14:54

Umjesto vlaka uvodi se ZET linija 610 koja će putnike prevoziti do Borongaja. Karta iz vlaka vrijedi i u tramvajima linija 1, 9 i 17.

Nastavlja se remont pruge Borongaj – Dugo Selo, a u razdoblju od 2. do 4. prosinca radit će se na dionici između Sesveta i Borongaja zbog čega se uvodi posebna regulacija prometa, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Između  Glavnoga kolodvora u Zagrebu i kolodvora Sesvete u tom razdoblju neće voziti vlakovi u gradsko-prigradskome prijevozu. Umjesto prigradskih vlakova na relaciji Sesvete – tramvajsko okretište Borongaj, vozit će posebna ZET-ova autobusna linija broj 610.

HŽ karta i kod ZET-a

Od Borongaja putnici će moći nastaviti putovanje redovitim tramvajskim linijama. Željezničke prijevozne karte vrijedit će na posebnoj autobusnoj liniji 610 kao i na tramvajskim linijama koje će kretati s okretišta Borongaj (linije 1, 9 i 17).

Na linijama 1 i 17 karta za vlak vrijedit će do Trga bana Jelačića, a na liniji 9 do Glavnog kolodvora.

Autobusi će radnim danima voziti svakih deset minuta u prometnim špicama, odnosno od šest do devet sati te od 15 do 18 sati. Subotom i nedjeljom vozit će svakih 20 minuta za vrijeme špice, odnosno svakih 40 minuta ostatak dana. Autobusi će se zaustavljati na autobusnim stajalištima u Branimirovoj ulici, pokraj željezničkih stajališta Čulinec, Trnava i Maksimir.

Na relaciji Dugo Selo – Sesvete i obratno vlakovi u gradsko-prigradskome prijevozu voze po redovitome voznom redu.

Stoje brzi vlakovi

Brzi i putnički vlakovi iz smjera Varaždina, Koprivnice, Osijeka, Novske i Vinkovaca te obratno vozit će prema voznome redu na čitavoj relaciji do zagrebačkoga Glavnog kolodvora, ali će se zaustavljati i u stajalištima Čulinec, Trnava i Maksimir.

Iznimka je šest brzih vlakova na relaciji Vinkovci - Zagreb GK i obratno, Osijek – Koprivnica – Zagreb GK – Rijeka i Budimpešta – Koprivnica – Zagreb GK. Oni će voziti zaobilaznim prijevoznim putem preko zagrebačkoga ranžirnog kolodvora.
 
– Molimo putnike da se informiraju o spajanju nekih vlakova na zagrebačkom Glavnom kolodvoru koji će kao jedan vlak voziti do kolodvora Sesvete, odnosno Koprivnice, gdje će se odvajati i nastavljati voziti odvojeno prema svojim odredištima, kažu u HŽ-u napominjući da su moguća veća odstupanja od voznog reda.

Više informacija o posebnoj regulaciji prometa putnici će moći dobiti na internetskoj stranici www.hzinfra.hr, u kolodvorima i na telefonskom broju 060 333 444 (cijena poziva s fiksne linije je 1,39 kn/min+PDV, a s mobilne 2,37 kn/min+PDV, HT d.d.).

Komentara 1

LA
lamermaniac
16:05 29.11.2013.

Stranica www.hzinfra.hr NE postoji - dajte si novinari provjerite što pišete - a HŽu skidam kapu - stvarno su orijentirani prema putnicima. Prvo su najavili da će ovo biti u četvrtak i petak (dakle jučer i danas) a onda to prebace na ponedjeljak, utorak i srijedu - jer putnici su važni i moraju vidjeti da HŽ nešto rade pa se to ne radi vikendom kada ih je malo u vlakovima kao i općenito prometa po prugama -fuj kao i uvijek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije