Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jure na bus, a kasne

'Kontrolori 
pišu kazne bez milosti iako znamo čekati i po sat do dva'

'28. 10. 2013., Zagreb - Kasnjenje prigradskih vlakova iz smjera istoka zbog remonta pruge na dionici Dugo Selo - Sesvete.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
1/3
29.10.2013.
u 13:11

Iz HŽ Putničkog prijevoza jučer smo primili obavijest da vlakovi prosječno kasne od dvadeset minuta do pola sata.

U dvanaest dana koliko traje druga faza remonta pruge na relaciji od Dugog Sela do Maksimira puno je nezadovoljnih putnika.

Nezadovoljni HŽ-om

Podsjećamo, riječ je o drugoj fazi remonta paneuropskog koridora, a na ovoj dionici, koja je duga šesnaest kilometara, isprepliću se međunarodni i domaći koridori, a tu je intenzivan i prigradski željeznički promet. Iz HŽ Putničkog prijevoza jučer smo primili obavijest da vlakovi prosječno kasne od dvadeset minuta do pola sata. Od putnika doznajemo da su kašnjenja na putničkim linijama i po sat do dva, a prigradski vlakovi kasne najviše desetak minuta.

– Ustajem se u pola četiri kako bih stigla na smjenu u 7 sati. Vlak kreće u 4.50 sati. Večernje linije ne mogu upamtiti jer svaki dan drukčije voze, no ono što je ostalo isto kao i prije je cijena karte – 33 kune u oba smjera. Kontrolori nemaju milosti i odmah pišu kaznu, nije ih briga za nas – kaže medicinska sestra koja do Dugog Sela, gdje radi, putuje iz Kutine.

Ne kupuje mjesečni pokaz jer, kaže, stoji otprilike 800 kuna što joj se ne isplati. Općenito nije zadovoljna odnosom HŽ-a i njihovih radnika prema putnicima. Na relaciji između Dugog Sela i Sesveta voze posebne autobusne linije privatnika kao alternativa za smanjeni broj prigradskih linija.

– Samo Croatia Express ima istaknut vozni red, a obavijest koju su Željeznice istaknule na kolodvorima u praksi ne vrijede. Nema dovoljno linija za sve putnike koji žele do Sesveta pa treba pričekati drugi autobus za koji ne znaš kad će doći – rekla nam je prodavačica Magda iz Sesvetskog Kraljevca.

Izgubi pet sati dnevno

Svaki dan putuje u Podsused pa joj od kuće do posla i natrag treba pet sati. Najtolerantniji su putnici lokalci koji su se najbolje prilagodili izvanrednom stanju koje traje do ponoći 15. studenoga.

– Znam da moram čekati pa mi nije teško jer umjesto 15 minuta putujem pola sata. Radnici na pruzi stalno rade. Svi bi trebali biti malo strpljiviji – rekla je Mirjana Mašić koja iz Dugog Sela putuje u Čulinec.

>>Počeli radovi na pruzi Dugo Selo-Borongaj, izmjene u prometu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije