Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Više od sto građana Savice pitanjima "rešetalo" buduće europarlamentarce

HDZ-ovu kandidatu za Europu Tomislavu Sokolu pridružili su se aktualna zastupnica Ivana Maletić i Tomislav Leko, međunarodni tajnik mladeži stranke
08. svibnja 2019. u 12:56 3 komentara 517 prikaza
Foto: VL

Potrebno je jačanje strateške suradnje između zemalja s kojima njegujemo iste ili slične interese, a u cilju njihova ostvarenja i to je smjer kojim ćemo ići, istaknuo je Tomislav Sokol, HDZ-ov kandidat za Europski parlament na tribini “Zašto je važno izaći na izbore za Europski parlament?” održanoj na Trnjanskoj Savici.

GUŽVA NA SASTANKU Savica opet na nogama: Što će biti s gradnjom crkve?

Vrlo izglednom budućem europarlamentarcu pridružili su se aktualna zastupnica Ivana Maletić i Tomislav Leko, međunarodni tajnik mladeži HDZ-a, koji su također odgovarali na pitanja okupljenih građana, uspjevši tako razjasniti i njihove brojne nedoumice oko fukncioniranja Europskog Parlamenta i funkcije hrvatskih predstavnika u istom.

Prije samo nekoliko godina situacija u Hrvatskoj je bila takva da su svi čuli za EU fondove, ali ih gotovo nitko nije znao ili uspio koristiti. Danas imamo sasvim drugu situaciju i konačno vidimo na konkretnim primjerima u poduzetništvu kako se ta sredstva mogu vrlo efikasno iskoristiti – kazala je Ivana Maletić, dodavši kako treba nastaviti istim putem, u cilju gospodarskog osnaživanja Hrvatske, a koje će potom biti temelj i za druge važne projekte.

Aktualno je bilo i pitanje mladih u politici, s naglaskom na europske politike, a o njihovoj je aktivnosti govorio Tomislav Leko, otkrivši da su poseban izazov komunikacije s novim generacijama, radi čega stranke već neko vrijeme izlaze iz provjerenih okvira i koriste sve popularnije digitalne kanale kako bi osigurale da njihove poruke dođu i do mlađih ciljnih skupina.

Više od 100 građana okupilo se na Savici i pozdravilo ovakvu inicijativu u kojoj su, u jeku nacionalne kampanje za izbore za Europski Parlament, ipak imali mogućnost neposredno dobiti odgovore od samog kandidata te jedne od najpoznatijih hrvatskih europarlamentarki.

okupili se Bandiću pišu sa svih strana: Ako Savica neće, daj park nama Prosvjed Savica VRAĆA SE PRVOBITNO STANJE Bandićev obrat: U parku Trnjanska Savica neću raditi ništa protivno volji ljudi jezero Savica U velikoj akciji sanacije sudjelovao i Inin Klub volontera Zagrebačko jezero Savica očišćeno u sklopu projekta Zeleni pojas
krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • ObrenM:

    Danas 8 V u 7 i 30h cekali smo najavljeno predstavljenje HDZ-a.Nekoliko minuta od pocetka intervjua Jasmina Popovic obavjestava slusatelje da predstavnici vladajucih nisu stigli,pa ce do njihovog dolaska pustiti muziku iz studija.Minutu prije osam dobivamo obavijest da nitko iz ... prikaži još!z HDZ-a nije dosao.Kakova je to oholost i podcijenjivanje puka?Bacati novac na tako bezobziran nacin je dno dna.Nisu nasli niti razloga za ispriku,a mozda nisu niti upoznati sto se dogadja u stranci.

  • ObrenM:

    Svaka politicka stranka (ovisno o mogucnostima) na prvom programu hrvatskog radija zakupi pola sata programa za promidjbu svog plana rada za EU izbore.Dana

  • doktorica:

    ionako neće ništa učiniti za Hrvatsku nego za sebe-