Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zagrebačko jezero Savica očišćeno u sklopu projekta Zeleni pojas

jezero Savica
PR FOTO
PR
Autor
PR članak
17.10.2016.
u 11:27

U ekološko-edukativnoj akciji očišćeno ornitološko stanište Savica; U sklopu projekta Zeleni pojas INA podržava organizacije civilnog društva i edukativne ustanove u provođenju ekoloških projekata 

U sklopu Ininog projekta Zeleni pojas u subotu, 15. listopada, održana je ekološko-edukativna akcija sanacije ornitološkog staništa Savica na zagrebačkoj Peščenici u organizaciji ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Pešćenica i pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za energetiku, održivi razvoj i zaštitu okoliša Grada Zagreba.

Ovom prilikom prisutne je pozdravila i gđa Angelika Brnada, direktorica Ininog Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša, te naglasila Ininu predanost održivom razvoju i zaštiti okoliša i prirode. „INA je tijekom godina sudjelovala u brojnim projektima i inicijativama usmjerenima na zaštitu okoliša i prirode, a kao dio tih nastojanja prije dvije godine smo pokrenuli naš projekt Zeleni pojas u sklopu kojeg podržavamo civilne organizacije i edukativne ustanove u provođenju ekoloških projekata. Osim što kroz Zeleni pojas osiguravamo financijsku podršku za odabrane projekte, INA Klub volontera također pruža svoju nesebičnu podršku, kao što je slučaj i danas“, izjavila je gđa Brnada. 

Današnja akcija uključivala je čišćenje otpada iz jezera Savica koje su uspješno izvršili ronioci kluba AdriatiCro, kao i okoliša koje okružuje jezero, a u čemu je pomogao INA Klub volontera. Za vrijeme trajanja akcije svi posjetitelji su imali priliku saznati više o važnosti zaštite okoliša i prirode na informativnom pultu, kao i mogućnost da pogledaju i probaju dijelove ronilačke opreme.

Želite prijaviti greške?