Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obijesna vožnja

VIDEO ZET-ovci snimili ludosti vozača po Zagrebu, za dlaku izbjegnuti teški sudari: 'Misle da su brži...'

Oduzimanje prednosti u prometu
Screenshot/Facebook/Treskom po Zagrebu
29.02.2024.
u 12:37

"Kad oduzimaš prednost vozilu od 42 tone jer ne vidiš malu, plavu točkicu dimenzija 3,4x2,3x32m. Ili te nije briga...", piše u opisu snimke na Facebook stranici "Treskom po Zagrebu".

Na Facebook stranici "Treskom po Zagrebu" ZET-ovi vozači tramvaja redovite dijele situacije s prometnica snimljene iz kabine njihova vozila.

Posljednjih dana pojačali su svoju aktivnost na toj društvenoj mreži, a poseban interes javnosti izazvala je kompilacija snimki na kojima se vidi nekoliko opasnih oduzimanja prednosti tramvaja. "Kad oduzimaš prednost vozilu od 42 tone jer ne vidiš malu, plavu točkicu dimenzija 3,4x2,3x32m. Ili te nije briga...", piše u opisu snimke. 

Snimka traje 36 sekundi, a u njoj su prikazane tri različite situacije iz prometa. Najprije se vidi kako kamion oduzima prednost tramvaju, čiji se vozač jedva zaustavio. Kasnije su mu prednost oduzela dva automobila. "Uglavnom (motorna vozila) auti, kamioni, busevi misle da su brži od nas i da ce proći prije nego što se mi tramvajem dovučemo do raskrižja. Masu puta čula od takvih vozača tu izjavu. Čak i od pojedinih kolega ZET-ovaca koji voze bus", glasi jedan komentar ispod snimke. 

Objavili su i kompilaciju snimki na kojima se može vidjeti, kažu, kako "taksisti teroriziraju Zagreb". "Za njih ZSPC ne postoji. Jednosmjerne ulice pretvorili su u dvosmjerne (omiljena im je zabava obilaženje 32 metara dugačkog tramvaja zaustavljenog u stajalištu vožnjom u suprotnom smjeru Ilicom, Frankopanskom, Vodnikovom, Tratinskom...), pune linije ne postoje, blokiraju promet i stvaraju gužve na cestama", napisali su na Facebooku.

"Upravo tako, divlji zapad, sve im je dozvoljeno", "A dalo bi se i o putnicima, kojih ima popriličan broj, bisera i kojima je izuzetno teško se pomaknuti 15-20 metara lijevo ili desno i normalno pričekati vozilo. Nego, tu sam ga naručio i tu, baš tu hoću da dođe pa nije ni čudno da se ovi tako zaustavljaju", "Ionako su povlašteni u prometu. Kada tu povlaštenost zlorabe, treba ih kažnjavati. U mnogim europskim zemljama takve snimke prekršaja dovoljne su za kaznu. Prvi put opomena, drugi put  1500 eura kazne, treći put oduzimanje licence. Jednostavno rješenje", pišu komentatori ispod objavljene snimke.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Vozačicu ZET-a napala skupina žena: 'Govorile su mi psovke koje nikad nisam ni čula, jedna mi je pljunula u lice'

Komentara 5

RA
racman
11:28 03.03.2024.

Zanima me kad budu počeli kažnjavat vozače koji voze unutar žute trake koja služi gradskom prijevozu i Taksistima, te hitnoj službi. To se van HR ne događa.

Avatar Idler 3
Idler 3
13:15 29.02.2024.

Taksijaneri fakat pelaju kak munjeni, masno ih globit jer bude sam još gore !

MI
mike67
12:52 29.02.2024.

Oni misle da su iznad zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije