Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLOŽILA TEST

VIDEO Zagrepčani testirali vrećicu od 40 litara, evo koliko je vode u nju stalo

Screenshot
30.09.2022.
u 22:22

Na snimci se vidi kako su osam puta punili plastičnu bocu od 5 litara te su vodu ulili u vrećicu od 40 litara

Već danima vode se polemike oko novih vrećica za otpad u Zagrebu, a neki čak i tvrde kako u vrećice ne stane otpada koliko na njima piše. Najsumnjivija je bila vrećica od 40 litara pa su Zagrepčani Borna Lozo i Lovro Hrust odlučili testirati vrećicu. Prema njihovoj snimci, vrećica je položila test. 

Na snimci koji su objavili na Facebooku vidi se kako su osam puta punili plastičnu bocu od 5 litara te su svu vodu ulili u vrećicu od 40 litara. Nakon što su ulili osmu bocu vode, u vrećici je ostalo još malo prostora. 

Podsjetimo, prema novom modelu, korisnici usluge plaćat će fiksnu mjesečnu naknadu za odvoz otpada, odnosno minimalnu cijenu fiksne javne usluge kako propisuje Zakon o gospodarenju otpadom, odnosno s njime usklađena Odluka o javnoj usluzi sakupljanja komunalnog otpada u Gradu Zagrebu, dok će zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada plaćati kroz kupnju za to namijenjenih, specijaliziranih vrećica volumena 10, 20 ili 40 litara po cijeni od 20, 40, 80 kuna za deset komada, odnosno po 2,4 i 8 kn po jednoj vrećici. Vrećice će biti dostupne na više od 500 prodajnih mjesta u gradu, uključujući trgovine, trgovačke centre, kioske, poslovnice Zagrebačkog holdinga i druga mjesta.

Ključne riječi

Komentara 72

ZP
zeljko.posaric.9
01:35 01.10.2022.

Ha, ha, jeftina, otrcana obmana za hlebince. Obujam 40 litara vode nije jednak obujmu 40 litara smeća! Što je teže, 10kg željeza ili 10kg perja? Iste su težine ali obujam 10kg perja je daleko veći od 10kg željeza.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
00:11 01.10.2022.

Zašto ne dobivamo više besplatne vrećice za plastiku i biootpad?

DO
domagoj1492
00:43 01.10.2022.

Koji ljigav PR. Daj vise potjerajte to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije