Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNA MAJSTORICA PIZZA

VIDEO Nepalka Rina s TikToka: 'Ovdje imam svoje hrvatske baku i dedu, a jezik vježbam i s kolegama'

Zagreb: Nepalka Rina radi u pizzeriji Veža
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/14
13.01.2024.
u 17:02

Simpatična Rina (20) iz Nepala je stigla s bratom, a sada već sedam mjeseci radi u pizzeriji na zagrebačkom Kvatriću. Pokazala nam je kako se radi pizza, a otkrila je i koja su joj jela najdraža

Već s ulaznih vrata pizzerije na zagrebačkoj Maksimirskoj odmah se može ugledati nasmiješeno lice Rine, 20-godišnjakinje koja je iz Nepala preselila u Zagreb. Ova simpatična djevojka postala je hit na društvenim mrežama nakon što su iz Veže, pizzerije u kojoj već sedam mjeseci radi kao pomoćna kuharica, objavili snimku na kojoj Rina pokazuje kako ona ''hendla'' u kuhinji. Ništa joj nije problem i sve radi s osmijehom, što nam je i pokazala kada smo je posjetili u pizzeriji u vrijeme ''zatišja'', tik prije najveće gužve u kojoj se narudžbe samo nižu, a Rina ih odrađuje već s lakoćom. Bili smo te sreće pa smo i probali pizzu koju nam je Rina pripremila, a koja je, moramo priznati, bila poprilično fina. 

 - Dolazim iz Nepala. Brat me pitao hoću li doći s njim, pa sam rekla zašto ne. Kada sam prvo došla, nisam znala engleski jezik no naučila sam ga, a učim i hrvatski jezik - kazala nam je Rina na samom početku. I dok osmijeh nije skidala s lica, Rina nam je ispričala i kako kat ispod njenog stana živi jedan stariji bračni par s kojim često provodi vrijeme, a koje zove ''njenim hrvatskim djedom i bakom''. Glavni zadatak koji si je zadala, a u kojem nam se čini vrlo ustrajnom, je naučiti jezik.

- Svi pričaju hrvatski pa ih ja slušam i pitam ih da mi ponove što su rekli i objasne što to znači. Ponekad vrijeme provodim kod bake i dede pa s njima znam vježbati hrvatski. Katkad gledamo zajedno televiziju pa ih pitam: ''Što je ovo baka?'' ili ''zašto ovo baka?'' - smije se Rina. 

Želi naučiti jezik

- Jako volim ovdje raditi, zaista želim naučiti i jezik. Ponekad kada uhvatimo vremena vježbam i s kolegama - dodaje. U njenu marljivost ne sumnja ni Davor Leskovar, vlasnik pizzerije koja na Kvatriću posluje već pet godina. Kako nam je kazao u razgovoru, za Rinu ne može naći nijednu lošu riječ.

POVEZANI ČLANCI:

- Bila je ovdje cura s Filipina i trebala je doći raditi kod nas, ali nije imala boravišnu dozvolu, da bi me nakon mjesec dana nazvala Rina, predstavila se da ju je uputila ta djevojka i da je čula da mi tražimo nekoga. Rekao sam da dođe i proba, i super je ispalo na kraju - objašnjava. 

- Dao sam joj priliku i ona je sve vrlo brzo pohvatala, trudila se maksimalno. Uvijek je nasmijana, cura je čista pozitiva - kaže. Davor kao i nebrojeno puno poduzetnika već duže vrijeme ima velikih problema s pronalaskom novih radnika, a veliki udarac bila je i pandemija.

- Ljudi su otišli iz Hrvatske, pokušali smo ih pronaći na sve moguće načine, ali je većinom sve kratkoročno. Student će doći tu na neko vrijeme, ali će u jednom trenutku imati ispite i to je to. Bilo bi ljepše kad bi davanja bila manja kako bismo mogli ljudima dati veće plaće. Tu već duže vrijeme imam stalno zaposlene ljude i baš sam s njima zadovoljan - dodaje Davor.

Majstorica iza pizza s Kvatrića

Davor je Rini pomagao i dva mjeseca dok nije dobila svoju dozvolu, a sada, sedam mjeseci nakon, Rina je prava majstorica u kuhinji - za razvući tijesto joj treba 50-ak sekundi, vještina koju je također podijelila na TikToku, a sama spretno radi pizzu do posljednjeg koraka. Osobno su joj najdraže one s četiri vrste sira i bijela pizza. 

Zagreb: Nepalka Rina radi u pizzeriji Veža
1/14

- Volim jako i domaću juhu, sarmu, grah i mahune pa onda znam pitati baku da mi objasni kako ide recept, a onda mi ih ona objašnjava - govori nam Rina. I u budućnosti se vidi kao profesionalni chef, otkriva nam. 

- Odlično mi je u Zagrebu, jako mi se sviđa vrijeme ovdje. U Nepalu nije bilo nikada tako hladno, tu sam prvi puta vidjela snijeg. U Hrvatskoj sam po prvi puta probala i pizzu! Sama volim peći palačinke, najdraže su mi one s nutellom - govori nam 20-godišnjakinja, a mi se i sami pitamo -  kome nisu?

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar dr. Evil
dr. Evil
17:32 13.01.2024.

Meni će biti simpatična jedino ako sljedeću novu godinu dočeka u Nepalu.

MI
mizimojzi
17:16 13.01.2024.

Placen clanak.

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
19:10 13.01.2024.

Odvratna propaganda. Odvratna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije