Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV: SREĆKO FERENČAK

VIDEO Bivši predsjednik skijaškog saveza u intervju je komentirao stanje na Sljemenu

Foto: Screenshot
1/4
04.02.2024.
u 15:01

Dodaje da klubovi tijekom skijaške sezone obuče oko četiri tisuće djece i pita zašto se onemogućava da se skija na Sljemenu.

U studio Večernji TV-a stigao nam je Srećko Ferenčak, dugogodišnji predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i počasni predsjednik. Tema emisije bilo je trenutno stanje na zagrebačkom skljalištu Sljeme. Emisiju je vodila urednica Petra Balija koje je na početku gosta zamolila da prokomentira trenutno stanje skijališta. Odgovor je započeo s "ajoj".

– Ova gradska vlast već duže vrijeme zapostavlja skijalište Sljeme i sve što se gore događa. Odnos prema tome je aljkav. Primjerice na stranici Holdinga zadnja objava u vezi skijališta je od 17.3. prošle godine. Pisali smo im u 12. mjesecu da se pripremi sezona, Prvo nismo dobili odgovor dva mjeseca, onda smo dobili odgovor koji me sablažnjava – kazao je Ferenčak.

VIDEO

Navodi da je u odgovoru napisano da je pokrenuta nabava novog četverosjeda na Crvenom spustu te je pritom oformljena radna grupa koja je održala prvi sastanak, a dodaje, žičara se srušila u sedmom mjesecu za vrijeme nevremena.

POVEZANI ČLANCI:

– Nakon šest mjeseci su održali radni sastanak. To govori o njihovom nemaru – zaključio je. Dugogodišnji šef skijaškog saveza priložio je tome i fotografije, kako kaže, agregata iz kojeg raste grmlje i zapuštenog kontejnera za proizvodnju snijega.

Tvrdi Ferenčak kako je ovo prvi put u 130 godina da djeca  za vrijeme školskih praznika nisu mogla skijati na Sljemenu i proziva aktualnu vlast zašto nije pripremila skijalište u prosincu. Dodaje da klubovi tijekom skijaške sezone obuče oko četiri tisuće djece i pita zašto se onemogućava da se skija na Sljemenu.

Međutim, da nije u pravu dokazao je fact-checking portal Faktograf koji je naveo kako se i ranijih godina događalo da zbog nedostatka snijega ili nepripremljene staze tijekom školskih praznika nije omogućeno skijanje. Nadalje, Faktograf navodi i kako su se skijaške aktivnosti odgađale i za vrijeme bivše vlasti odnosno da ne stoji Ferenčakov navod kako je ovo prvi put u 130 godina, a što je izjavio u emisiji.

– Od prvog dana ova gradska vlast priča i protiv Snježne kraljice i naravno da su ljudi koji vode skijašku organizaciju na svjetskoj razini to vidjeli i nisu dali potporu pogotovo nakon problema s toplinom na zadnjoj utrci. Mi radimo na tome da dobijemo novu utrku i već smo blizu toga, ali sad nam žičare na crvenom spustu nema – kazao je Ferenčak koji je zabrinut da tri sezone taj spust neće raditi.

18.02.2006., Torino, Italija - XX Zimske olimpijske igre. U Hrvatskoj kuci proslavljena je zlatna medalja koju je Janica Kostelic osvojila u kombinaciji. Janica Kostelic i predsjednik Hrvatskog skijaskog saveza Srecko Ferencak."nPhoto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Smatra da ne bi uopće bilo skijanja ove godine da Hrvatski skijaški savez nije vršio pritisak. Što se tiče Snježne kraljice ističe da će dobiti ponovno utrku na Sljemenu jer je bila na vrhunskoj razini, a da je utrka bila u top5 najgledanijih. Susjedna Slovenija je napravila desetke žičara uz 80 posto bespovratnih sredstava iz Europske unije.

U emisiji se dotaknuo i drugih sportskih objekata priznavši da se niti prije nije ulagalo, ali gradsku vlast koja je trenutno u mandatu optužuje da tri godine nisu ništa napravili.

*napomena: ovaj članak sadržavao je izjave koje je analiza Faktografa ocijenila neistinitima

Komentara 71

Avatar Idler 3
Idler 3
12:29 04.02.2024.

Ak bilo kaj pokušaju dovršit il nastavit od Bilana za njih bu sam dokaz vlastite nesposobnosti. Stoga skijanje il bilo kaj vezano uz to - baj, baj !

DA
darko122
15:41 04.02.2024.

Možemo konstatirati, od gorih došli gori.

BA
bariton55
15:55 04.02.2024.

Kako se usudio na senfa, sada će ga bagra komunjarska i mediji odmah popljuvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije