Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17,4 milijuna eura

VIDEO Gimnazijalci u Dubravi nakon godina čekanja konačno u novoj zgradi: Tri kata, 23, učionice, tri dvorane...

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/26
09.01.2023.
u 15:06

Pročelnik gradskog Ureda za kulturu, sport i mlade Luka Juroš dodao je da su zagrebačke škole spremne za podjelu besplatnih obroka svim učenicima u skladu s izmjenama pravilnika na razini države, no istaknuo je da nisu zadovoljni time što od 63 tisuće đaka u metropoli samo trećina dobiva kuhani objed.

Nakon više od 30 godina, Zagreb je dobio novu srednjoškolsku zgradu. Riječ je o XII. gimnaziji u Dubravi, čijih će 480 učenika i 42 profesora sada nastavu imati u jednoj smjeni. Zgradu na tri etaže s 23 učionice s kabinetima te dvije sportske i multimedijskom dvoranom jučer je otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– Godinama se govorilo o toj školi, a gradnja je počela kad smo došli na vlast, iako je proces pokrenut ranije – kazao je.

Ulaganje je vrijedno 17,4 milijuna eura, a bit će to, dodao je, posljednja škola sagrađena po modelu u kojem je investitor Zagrebački holding.

– Grad će plaćati najam Holdingu i u deset godina otplatiti školu. No, ubuduće ćemo raditi odgovornije jer mislim da je loš model da je investitor Holding, to treba biti Grad – rekao je Tomašević.

09.01.2023., Zagreb - U Gradskoj cetvrti Gornja Dubrava, Medjuugorska ulica 42, gradonacelnik Grada Zagreba Tomislav Tomasevic u društvu ravnateljice Jadranke Vlahovec otvorio je novu skolsku zgradu XII. gimnazije. Rijec je o jednoj od kapitalnih investicija u obrazovanju, vrijednosti oko 17.4 milijuna eura, a skola će primati 480 ucenika u jednosmjenskoj nastavi. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Pročelnik gradskog Ureda za kulturu, sport i mlade Luka Juroš dodao je da su zagrebačke škole spremne za podjelu besplatnih obroka svim učenicima u skladu s izmjenama pravilnika na razini države, no istaknuo je da nisu zadovoljni time što od 63 tisuće đaka u metropoli samo trećina dobiva kuhani objed.

– To će se promijeniti dogradnjom školskih kuhinja i obnovom obrazovnih ustanova, ali i modelom koji ćemo ovaj tjedan uputiti u Skupštinu. Njegov je cilj povećati prihode škola kako bi mogle pripremati više kvalitetnijih obroka – rekao je Juroš.

>> VIDEO: Najbolji grad za život je u našem susjedstvu: Provjerite i zašto je dospio na vrh

 

Ključne riječi

Komentara 2

SA
sasha68
15:09 09.01.2023.

sve su to još bandićevci uradili, dosad ti je uspjeh jedna pofarbana klupica-sjedi 1

SP
Stari panj
23:34 09.01.2023.

Bravo za Bandića koji je pokrenuo gradnju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije