Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAJA POREZA

Nova akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja na području Zagreba, doznajemo detalje

Ilustracija
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/11
08.04.2024.
u 10:17

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, sumnja se da su osobe koje se sumnjiči za gospodarski kriminal prilikom uvoza automobila i njihove daljnje prodaje utajili porez i nisu platili PDV. Time je navodno pričinjena šteta od oko 300.000 eura.

USKOK je u jutarnjim satima ponedjeljka priopćio da su na području Zagreba u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji. Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU zagrebačka u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Zagreba u odnosu na dvije skupine osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva. "USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnim slučajevima, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", stoji u priopćenju USKOK-a.

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, sumnja se da su osobe koje se sumnjiči za gospodarski kriminal prilikom uvoza automobila i njihove daljnje prodaje utajile porez i nisu platile PDV. Time je navodno pričinjena šteta od oko 300.000 eura.

O uhićenjima se oglasila i Policijska uprava zagrebačka: "Kriminalističkim istraživanjima obuhvaćeno je više hrvatskih državljana i pravnih osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru dvije skupine počinili kaznena djela protiv gospodarstva u sastavu zločinačkog udruženja."

VEZANI ČLANCI:

Navedena istraživanja provodi Policijska uprava zagrebačka u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija. Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene pritvorskom nadzorniku te će podnijeti kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćila je policija.

FOTO Derbi Nexea i Zagreba prekinut nakon srušen delegat, pogledajte kako je to izgledalo

Ilustracija
1/14
Ključne riječi

Komentara 20

NO
Nordik
09:27 08.04.2024.

Kad nestane milja eura iz HEP-a nismo ni mrdnuli, sada za siću pred izbore glumimo

Avatar Aurel
Aurel
10:27 08.04.2024.

hahaha... ono kad ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA apsi drugu zločinačku. konkurenciju treba suzbiti na sve moguće načine. naročito prije izbora... na kojima ti se klima stolica. anemični građanin ap na koljenima...

ŠK
škarnicl
09:30 08.04.2024.

Haha, koja prašina u oći prije izbora. A milijarde koje je HDZ pokrao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije