Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon višemjesečnih priprema

Veleposlanstvo SAD-a za danas najavilo vježbu u Zagrebu, trajat će do 12 sati

Zagreb: Sve?ano otvorenje ameri?kog veleposlanstva u RH, 13.6.2003.
Foto: Davorin Visnjic/HISTORY I/C
1/3
12.04.2024.
u 09:22

- Unaprijed zahvaljujemo građanima na razumijevanju i napominjemo da nemaju razloga za zabrinutost - poručili su iz policije.

U Zagrebu se danas od 8 do 12 sati provodi vježba veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, tijekom koje se koristi i zrakoplov MUP-a. Sama vježba održava se u više lokacija u i oko Veleposlanstva SAD-a u Buzinu i drugih lokacija u Zagrebu. Vježba se provodi nakon višemjesečnih pomnih priprema u koordinaciji s hrvatskim vlastima i vrhunac je dugogodišnjeg programa zajedničke kombinirane obuke (JCET) između Zapovjedništva za specijalne operacije SAD-a u Europi i hrvatske policije.

- Ova vježba pokazuje predanost koju Sjedinjene Države dijele na povećanju protuterorističkih sposobnosti i sposobnosti prvog odgovora s Hrvatskom, ključnim saveznikom u NATO-u. Veleposlanstva i konzulati Sjedinjenih Američkih Država diljem svijeta dužni su provoditi godišnje vježbe upravljanja kriznim situacijama kako bi pripremili zaposlenike za prirodne ili umjetno izazvane izvanredne situacije. Snažni bilateralni odnosi i suradnja između Sjedinjenih Država i Vlade Hrvatske stvaraju jedinstvenu priliku za provođenje ove zajedničke, velike vježbe upravljanja kriznim situacijama - kažu iz Veleposlanstva SAD-a te dodaju kako "razumiju da će ova vježba utjecati na normalne operacije u Veleposlanstvu i okolnom području i cijeni podršku onih na koje je vježba utječe".

Iz zagrebačke policije stigla je također obavijest kako će se u danas, na području Buzina u prijepodnevnim satima održavati vježba u koju će biti uključeni i helikopteri Ministarstva unutarnjih poslova RH. - Unaprijed zahvaljujemo građanima na razumijevanju i napominjemo da nemaju razloga za zabrinutost - poručili su iz policije.

GALERIJA Znate li koje je najdulje selo u Hrvatskoj? 'Idem kod susjeda tamo može značiti i nekoliko kilometara'

Zagreb: Sve?ano otvorenje ameri?kog veleposlanstva u RH, 13.6.2003.
1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije