Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne propustite

Večernjakova aktivna subota: Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji

Zagreb: 36. Večernjakova biciklijada
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
27.04.2019.
u 07:00

Osim već tradicionalne 37. Večernjakove biciklijade, ove godine program dobiva i veliko proširenje jer će se na Bundeku održati utrka u dvije nove discipline – nordijskom hodanju i utrci građana

Zaljubljenici u bicikliranje već su odavna podmazali i promijenili lance, otresli prašinu sa svojih bicikala i počeli pedalirati omiljenim rutama. I pješaci su počeli trenirati pa su uzeli u ruke štapove za nordijsko hodanje, kupili nove tenisice i počeli juriti zagrebačkim ulicama. Pripremaju se, naime, za Večernjakovu subotu koja će početi 18. svibnja u 10 sati.

Pod sloganom „Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji“, osim već tradicionalne 37. Večernjakove biciklijade, ove godine program dobiva i veliko proširenje jer će se na Bundeku održati utrka u dvije nove discipline – nordijskom hodanju i utrci građana. Biciklijada će, kao i svake godine, startati kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a tijekom rute dugačke deset kilometara biciklisti će pedalirati Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Slavonskom avenijom, Savskom cestom, Ulicom grada Vukovara i Avenijom Marina Držića da bi se preko Mosta mladosti spustili u Ulicu Damira Tomljanovića, Adamićevu, Balokovićevu i Trumbićevu ulicu kako bi došli do svoga konačnog odredišta – Bundeka.

Na jugoistočnoj strani parka Bundek, sjeverno od kružnog toka Ulice Damira Tomjanovića, održat će se utrke nordijskog hodanja i trčanja. Dok će ruta hodanja biti duga 2,5 kilometara, trkači će prijeći pet kilometara.Vrijeme se za biciklijadu već tradicionalno neće “štopati”, ali će zato se mjeriti vrijeme za pješačke utrke. Na pozornici DJ-a prava mala vojska gostujućih izvođača između utrka održavat će atmosferu na Bundeku. Svi će moći svratiti i u gastrokutak koji će posjetiteljima, osim okrepe, moći osigurati i odgovarajuću pripremu hrane za naše sportaše. Voditeljica programa je Renata Sopek. Prijave za biciklijadu otvorene su na vecernji.hr, dok će se na utrke možete prijaviti putem Stotinke. Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji!

VIDEO 36. Večernjakova biciklijada:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije