Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prijavi se! Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji

Pod sloganom, Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji" osim već tradicionalne 37. Večernjakove biciklijade, ove godine program dobiva i veliko proširenje, jer će se na samom Bundeku održati i utrka u dvije nove discipline – nordijsko hodanje i utrka građana.
05. travnja 2019. u 15:48 17559 prikaza
Večernjakova biciklijada 2018
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zaljubljenici u bicikliranje već su odavna podmazali i promijenili lance, otresli prašinu sa svojih bicikla i počeli pedalirati omiljenim rutama. I pješaci su počeli trenirati, pa su uzeli svoje nordijske štapove, kupili trkače cipele i počeli juriti zagrebačkim ulicama.

Pripremaju se, naime za Večernjakovu subotu, koja će početi 18. svibnja u 10 sati. Pod sloganom, Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji" osim već tradicionalne 37. Večernjakove biciklijade, ove godine program dobiva i veliko proširenje, jer će se na samom Bundeku održati i utrka u dvije nove discipline – nordijsko hodanje i utrka građana.

Biciklijada će kao i svake godine, startati kod Nacionalne sveučilišne knjižnice, a tijekom rute dugačke deset kilometara, biciklisti će pedalirati Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Slavonskom avenijom, Savskom cestom, Ulicom Grada Vukovara i Avenijom Marina Držića da bi se preko mosta Mladosti spustili u ulicu Damira Tomljanovića, Adamićevu, Balokovićevu i Trumbićevu ulicu kako bi došli do svoga konačnog odredišta – Bundeka.

Večernjakova biciklijada 2018 | Autor : Boris Ščitar/PIXSELL Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Na jugoistočnoj strani parka Bundek, sjeverno od kružnog toka ulice Damira Tomjanovića, održati će se utrke nordijskog hodanja i trčanja. Dok će ruta hodanja biti duga 2.5 kilometara, trkači će prijeći 5 kilometara.Vrijeme se za biciklijadu već tradicionalno neće "štopati", ali će zato se mjeriti vrijeme za pješačke utrke.

Na pozornici DJ-a prava mala vojska gostujućih izvođača između utrka održavat će atmosferu na Bundeku. Svi će prisutni moći svratiti i u gastro kutak koji će posjetiteljima osim same okrijepe moći osigurati i adekvatnu pripremu hrane za naše "sportaše". Voditeljica programa je Renata Sopek.

Prijave za biciklijadu otvorene su putem obrasca, dok se na utrke možete prijaviti i putem Stotinke.

Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji!

Fill out my online form.
NA MORU
Imamo fotografiju: Evo kako je predsjednik Milanović izgledao u mladosti
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti