Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od ponedjeljka novost u ZET-u

Večernjak prvi kupio kartu za tramvaj SMS-om

zg_karta.jpg
import
13.05.2007.
u 23:35

ZET-ove karte za tramvaje, autobuse i uspinjaču od ponedjeljka nakon 10 sati možete kupiti i mobitelom!

Idealno za švercanje
Večernjakovi novinari još su danas prvi uspjeli kupiti  kartu utipkavajući poruku s tekstom Zg koju su poslali na broj 8585. Ni deset sekundi ne treba za plaćanje karte mobitelom. Nakon što je poruka poslana, za pola minute stigla je povratna poruka koja potvrđuje da je za osam kuna kupljena i karta, a upisano je i vrijeme do kada se putnik smije voziti.

Putnik je sadržaj poruke dužan pokazati ZET-ovim kontrolorima karata. Kako bi spriječili domišljate prevarante koji bi takvu poruku mogli sami napisati i pokazivati je kontrolorima, ZET je svakoj karti dodijelio šesteroznamenkasti broj koji će utipkati kontrolor i provjeriti je li karta ispravna. Brzina kupnje SMS-om otvara velike mogućnosti švercanju jer će mnogi kupiti kartu tek kad vide kontrolore.

Najbitnije je da se karta kupi, svejedno prije ili nakon ulaska kontrolora, a švercanja će ionako uvijek biti  kaže izvršni direktor ZET-a za promet Drago Marić.

Papirnata u džepu
Što će biti s putnicima koji će SMS-om platiti kartu, a tijekom vožnje im se isprazni baterija mobitela.

Trebali bi uvijek imati rezervnu papirnatu kartu u džepu  savjetuje Marić.


Noćni SMS 16 kuna

Iako su u ZET-u najavljivali da će se s jednoga mobitela moći kupiti dvije karte, operateri VIP, T-mobile i Tele2 na to nisu pristali. S jednog mobitela može se kupiti samo jedna karta i to za 1. zonu. Njihov je interes zarada na porukama pojasnio je izvršni direktor ZET-a Drago Marić. Svi putnici u javnom gradskom prijevozu koji noćne vožnje budu plaćali mobitelom, morat će izdvojiti dvostruko više novca za virtualnu kartu. Tko mobitelom kupi kartu od ponoći od četiri sata ujutro, automatski će mu se obračunavati 16 kuna. Pravilnik da se noćne vožnje naplaćuju dvostruko skuplje imamo već trideset godina zaključio je Marić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije