Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNOLJETNI FESTIVAL

Večeras počinje 18. ZagrebDox: Publiku očekuju brojne premijere, a festival otvara film Ljetne noći

Dodjela nagrada na ZagrebDoxu, festivalu dokumentarnog filma
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
03.04.2022.
u 09:00

Tijekom osam festivalskih dana publiku očekuje ukupno 86 filmskih naslova, a premijerno na ZagrebDoxu svoje filmove predstavit će i nekoliko domaćih autora.

Ovogodišnje, osamnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 3. do 10. travnja u kinu Kaptol Boutique Cinema.

Festival će  večeras u 20 sati otvoriti projekcija filma Ljetne noći izraelskog redatelja Ohada Milsteina. Ovjenčan nagradom za najbolji izraelski film na festivalu DocAviv, čiji je žiri naglasio da se radi o remek-djelu koje stvara nove standarde u dokumentarnom pripovijedanju, ovaj poetičan i nježan film posveta je očinstvu i sponama između roditelja i djeteta. Intimnim pristupom i pomalo sanjivom atmosferom pruža autentične i iskrene – ponekad dirljive, a ponekad duhovite – odgovore na pitanje: kako izgleda svijet u očima šestogodišnjaka? 

Kao dio međunarodne konkurencije film Ljetne noći jedan je od dvadeset naslova koji se ove godine natječu za službenu festivalsku nagradu Veliki pečat, a ista će nagrada pripasti i autorici ili autoru jednog od sedamnaest filmova u regionalnoj konkurenciji. 

U Kaptol Boutique Cinema dodjeljene su nagrade filmskog festivala ZagrebDox 02.03.2019, Zagreb - U Kaptol Boutique Cinema dodjeljene su nagrade filmskog festivala ZagrebDox 2019. rPhoto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Tijekom osam festivalskih dana publiku očekuje ukupno 86 filmskih naslova, a premijerno na ZagrebDoxu svoje filmove predstavit će i nekoliko domaćih autora.

Na nekoliko događanja otvorenih za javnost tematizirat će se specifični žanrovi i aspekti suvremene dokumentaristike – od fenomena TikTok-a pa do putopisnog dokumentarca, a na ZagrebDoxu će povodom 25. obljetnice Factuma o toj važnoj i plodnoj produkcijskoj kući posvećenoj dokumentarnom filmu govoriti Factumov osnivač i ravnatelj Nenad Puhovski. 

Ulaznice u pretprodaji i tijekom festivala mogu se nabaviti na blagajnama kina Kaptol Boutique Cinema (Centar Kaptol, Nova Ves 17), na tiketomatima u predvorju kina i online na www.kaptolcinema.hr.

ZagrebDox je međunarodni festival dokumentarnog filma koji je osnovan 2005. godine s ciljem da se gledateljima i stručnjacima pruži uvid u recentnu dokumentarističku produkciju, potakne nacionalna dokumentarna proizvodnja kao i da se ojača međunarodna te regionalna suradnja na polju koprodukcija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije