Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjerite obilazne pravce

Važna obavijest za vozače: Sutra se širi pješačka zona i zabranjuje promet u širem centru Zagreba

Foto: Grad Zagreb
1/3
21.09.2023.
u 15:43

Istoga dana, u 18:00 sati, održat će se i Zagrebačka Žbica - tradicionalna vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu.

U povodu završetka Europskog tjedna mobilnosti i obilježavanja Europskog dana bez automobila, Grad Zagreb je za 22. rujna osigurao besplatan prijevoz tramvajima i autobusima na području cijelog Zagreba kako bi potaknuli građane da što više koriste javni prijevoz.

No, iz Grada jednako tako najavljuju kako će u petak u centru grada biti zabranjen promet. Sva motorna vozila neće moći prolaziti dijelom ulica u Donjem i Gornjem gradu od 8 do 20 sati zbog obilježavanja Dana bez automobila.

Na Gornjem gradu zabrana za sva motorna vozila vrijedit će u Mesničkoj ulici sjeverno od Streljačke ulice uključujući i pristup s Ilirskog trga. Neće se smjeti voziti niti unutar područja omeđenog ulicama: Ulica Tome Mikloušića, Zvonarnička, Ribnjak, Palmotićeva do Ulica Ruđera Boškovića, Ulica Ruđera Boškovića preko Hebrangove do Gundulićeve, Gundulićevom do Ilice, Ilicom do Mesničke i Mesnička do Streljačke.

22.09.2022., Zagreb - U centru Zagreba obiljezen je Dan bez automobila u okviru Europskog tjedna mobilnosti te je odrzana tradicionalna voznji biciklimazagrebackim ulicama "Zagrebacka zbica". Tomislav Tomasevic Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Usto, bit će zatvorena i Martićeva ulica zapadno od Smičiklasove. Istoga dana, u 18:00 sati, održat će se i Zagrebačka Žbica - tradicionalna vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu.

Zagrebačka žbica starta sa Zrinjevca kod Glazbenog paviljona gdje je od 16 sati previđeno okupljanje građana, a majice će se moći preuzeti prije početka vožnje. Vožnja će se odvijati u redovnom režimu prometa uz policijsku pratnju na biciklima. Prva Zagrebačka žbica vožena je na Dan bez automobila 2000. te su mnogobrojna djeca odrasla uz Žbicu i danas su odgovorni vozači bicikala.

POVEZANI ČLANCI:

Trasa utrke duga je 7 kilometara: Zrinjevac – južna strana, Ul. Andrije Hebranga, Trg Republike Hrvatske – južna strana, Klaićeva, Ulica republike Austrije, Trg Vladka Mačeka, Prilaz Gjure Deželića, Trg Republike Hrvatske – sjeverna strana, Masarykova, Preradovićeva, Ul. Baruna Trenka, Ul. Pavla Hatza, Ul. kneza Mislava, Trg žrtava fašizma – južna strana, Zvominirova, Bauerova, Vlaška, Šoštarićeva, Langov trg, Branjugova, Palmotićeva, Ul. Ruđera Boškovićeva, Zrinjevac – južna strana.

VIDEO Bili smo u prvom hrvatskom pametnom dućanu: Čim uđete 'skinu' vam 50 eura

Komentara 24

EJ
ejStef
14:25 21.09.2023.

Očito je cilj ove ekipa ubiti i centar Zagreba. Dovoljno je što tjeraju poduzeća iz Zagreba, radne ljude, ljude iz Zagrebačkog prstena sprječavaju da dođu do posla, sada žele dodatno umrtviti centar koji ionako propada, mičući sadržaje i posjetitelje iz njega... To je valjda povlađivanje njihovim glasačima koji žive u dobivenim stanovima u centru, kojima svaki šum smeta. Vrlo su uspješni u svojim namjerama, odrast iliti degradacija u doslovnom smislu riječi...

Avatar SAS
SAS
16:09 21.09.2023.

Neoliberalna lijeva klika uništava sve u krugu 50km.....

KR
krujan
16:08 21.09.2023.

Obnove nema, pristupa nema, život u centru je teški pakao, cilj je iseliti domicilno stanovništvo i od centra grada napraviti migrantski geto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije