Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan bez automobila

Grad vas časti! Zagrepčani se u petak besplatno voze tramvajima i autobusima

Zagreb: Od danas do kraja srpnja izvanredna autobusna linija 617 umjesto tramvaja 8, 14 i 15
Patrik Macek/PIXSELL
20.09.2023.
u 16:40

Ako u petak ipak odlučite sjesti u auto, onda pripazite jer će središte grada biti zatvoreno za motorni promet od 8 do 20 sati

U povodu završetka Europskog tjedna mobilnosti i obilježavanja Europskog dana bez automobila, Grad Zagreb je za 22. rujna osigurao besplatan prijevoz tramvajima i autobusima na području cijelog grada kako bi potaknuli Zagrepčane da što više koriste javni prijevoz. Ako u petak ipak odlučite sjesti u auto, onda pripazite jer će središte grada biti zatvoreno za motorni promet od 8 do 20 sati:

- Gornji grad - zabrana pristupa Mesničkom sjeverno od Streljačke ulice uključujući i pristup s Ilirskog trga;

- Unutar područja omeđenog ulicama: Ulica Tome Mikloušića, Zvonarnička, Ribnjak, Palmotićeva do Ulica Ruđera Boškovića, Ulica Ruđera Boškovića preko Hebrangove do Gundulićeve, Gundulićevom do Ilice, Ilicom do Mesničke i Mesnička do Streljačke;

- Martićeva ulica zapadno od Smičiklasove

Također, u 18 sati, održat će se i Zagrebačka Žbica - tradicionalna vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu jer obilježava se Dan bez automobila.

Vožnja biciklima starta sa Zrinjevca kod Glazbenog paviljona gdje je od 16 sati previđeno okupljanje građana, a majice će se moći preuzeti prije početka vožnje. Vožnja će se odvijati u redovnom režimu prometa uz policijsku pratnju na biciklima. Inače, prva Zagrebačka žbica vožena je na Dan bez automobila 2000.

Trasa utrke duga je 7 kilometara: Zrinjevac – južna strana, Ul. Andrije Hebranga, Trg Republike Hrvatske – južna strana, Klaićeva, Ulica republike Austrije, Trg Vladka Mačeka, Prilaz Gjure Deželića, Trg Republike Hrvatske – sjeverna strana, Masarykova, Preradovićeva, Ul. Baruna Trenka, Ul. Pavla Hatza, Ul. kneza Mislava, Trg žrtava fašizma – južna strana, Zvominirova, Bauerova, Vlaška, Šoštarićeva, Langov trg, Branjugova, Palmotićeva, Ul. Ruđera Boškovićeva, Zrinjevac – južna strana.

>>VIDEO: Bili smo u prvom hrvatskom pametnom dućanu u Zagrebu

Komentara 1

PE
Pendrek57
10:42 21.09.2023.

Pa ja se bum ranil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije