Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za vikend na remizu

ZET po prvi puta organizira Dane otvorenih vrata, pogledajte što vas sve očekuje

ZET
13.09.2023.
u 16:38

Za vikend vas od 9 do 17 sati u Ozaljskoj 105 očekuje vožnja spremištem, izložba maketa, ali i pravih autobusa i tramvaja...

Gdje odlaze tramvaji kada nisu na ulicama, što sve skriva ZET-ova radionica i garaža te kako izgleda i funkcionira održavanje 476 autobusa i 263 tramvaja? Po prvi puta svi zainteresirani imat će priliku zaviriti u pogon javnog gradskog prijevoznika na premijernom izdanju manifestacije "Dani otvorenih vrata". Povodom Europskog tjedna mobilnosti, ali i 132. rođendana, ZET priprema bogat program ovaj vikend, točnije u subotu i nedjelju od 9 do 17 sati. Sve će se odvijati na Ljubljanici, odnosno popularnoj "Remizi" gdje je sjedište tvrtke.

– Našim sugrađanima nastoji pružiti jedinstveni uvid u svakodnevni način funkcioniranja javnog gradskog prijevoza, predstaviti njegovu bogatu tradiciju, kulturno-tehničku baštinu i razvoj, a također predstaviti i dio naših vrijednih radnika čiji je svakodnevni trud utkan u funkcioniranje prijevozne usluge – ističu u ZET-u te pozivaju u Ozaljsku 105.

POVEZANI ČLANCI:

Odmah na ulasku posjetitelje će dočekati izloženi autobusi, tramvaji, ali i radni strojevi gradskog prijevoznika koji će se moći razgledati baš kao i kultno spremište tramvaja iz 1936. godine gdje se i danas izvode najsloženiji tehnički zahvati i popravci. Kroz spremište će se posjetitelji moći voziti tramvajem uz stručno vodstvo. Posebna izložba posebno će razveseliti najmlađe, ali i sve ljubitelje tehničke baštine.

–Pripremili smo posebne izloške kojima će se predstaviti segmenti vozila i njihovo održavanja, kao i unikatne makete vozila koje su zasluga grupe vrijednih entuzijasta – najavljuju iz gradskog prijevoznika.

POVEZANI ČLANCI:

A već i dolazak do Remize bit će pravo iskustvo. Naime, od 10 do 16 sati oba dana će u prometu biti posebna besplatna tramvajska linija broj 21. Na njoj će voziti dva muzejska tramvaja, a kružit će svakih 30 minuta kružnom trasom od Ljubljanice preko Trga bana Josipa Jelačića, Glavnog kolodvora i Trga žrtava fašizma ponovno glavnim trgom do Ljubljanice.

Tramvaji će se tijekom vožnje centrom metropole zaustavljati na svim usputnim stajalištima, napominju iz ZET-a te još jednom pozivaju sve zainteresirane da iskoriste jedinstvenu priliku.

1/3

Komentara 3

ZJ
Zjako
02:38 14.09.2023.

Uključuje li to i pogled na ukupno stanje ispravnosti ili samo na vrste vozila? Piše li tamo koliko se tramvaja povuče zbog kvara, zakaj ne radi pola skretnica , kako to da je svakih 100m. Brzina ograničena na 5.km/h. Ilii možda koliko bi trebala trajati vožnja ako se vozi po ograničenju i propisima. Peru li se tramvaji barem jednom mj. ili se samo metlom pomete krupno smeće . Zakaj je normalno da veliki psi ne nose košare protiv lizanja i ugriza u ZET vozilima ?

Avatar drug Joža M.
drug Joža M.
20:46 15.09.2023.

Odmah na porti će stajati vrijedni kontrolori ZET-a da provjere imate li kartu za ulaz.

MK
MKGRA
08:57 14.09.2023.

broj 21. 15.9. 1950. g. godine pušten je u promet od Mihaljevca do Grač. Dolja / Tunela, danas Žičare mogap bi i tu trasu obići i turiste di žičare dovesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije