Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U djeci je budućnost'

Roditelji odgojitelji Visokom upravnom sudu podnijeli zahtjev za ocjenu zakonitosti

Roditelj odgajatelj
Foto: Paula Jerković
1/2
10.01.2022.
u 12:09

Roditelj odgojitelji prosvjeduju od same najave mjere, a okrenuli su i borbi pred sudovima

Zagrebačka gradska skupština na sjednici 9. prosinca 2021. izglasala je promjene mjere roditelj odgojitelj kojom se uređuje status budućih, ali i trenutnih korisnika. Roditelji odgojitelji prosvjeduju od same najave mjere, a okrenuli su i borbi pred sudovima. 

Naime, organizirani u različite udruge, podnosit će Visokom upravnom sudu zahtjeve za ocjenu zakonitosti izmijenjene odluke Grada Zagreba o naknadama. Danas je zahtjev predala Građanska inicijativa "U djeci je budućnost".

- Smatramo da je odluka protuzakonita i da nije dobra - rečeno je iz inicijative nakon predaje zahtjeva. Očekuju da će odluka biti poništena te kako će oni zadržati svoja prava. 

Roditeljima odgojiteljima danas se pridružio i bivši pročelnik Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje Ivica Lovrić, za vrijeme čijeg je mandata mjera i uvedena.

- Od dana kada je gradonačelnik Tomašević najavio ukidanje mjere, shvatio sam kao svoju zadaću da budem od pomoći roditeljima odgojiteljima - rekao je te kazao kako je angažirao odvjetnika koji će biti besplatan za roditelje odgojitelje. 

- Danas je 320 roditelja dalo punomoć - rekao je govoreći o podnesku predanom sudu. 

Ključne riječi

Komentara 17

KR
Krud
12:22 10.01.2022.

Primite se posla umjesto tužakanja. Doma bi sjedili a drugi nek rade za vas, uplaćuju vam zdravstveno i mirovinsko, otplaćuju kredite??? Neće moći, podrška Tomislavu!

Avatar Zgubider.
Zgubider.
12:52 10.01.2022.

Sad još samo da sud proglasi pravo na plaćeni nerad...

KA
kažemja
08:17 11.01.2022.

Sama riječ kaže mjera .Znači nikoga ne obavezuje .Čak se i zakon i Ustav može mijenjati a kamoli mjera .Ta mjera roditelja plaćenika nema rok trajanja,mogla je trajati jedan mjesec,dva ili tri . Nigdje ne piše.A vi gospodo da ste toliko truda uložili u traženju posla koliko ste aktivni već dva mjeseca sigurno bi ga našli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije