Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENIK GRADONAČELNIKA

Korlaet s poplavljene Trešnjevke: Popisat ćemo sve adrese i nadoknaditi nastalu štetu putem osiguranja

Foto: Mateja Ježovita
1/5
26.09.2021.
u 12:09

Zagrebački su vatrogasci imali 10 intervencija ispumpavanja vode iz prostora, a Selska je cesta zatvorena za sad promet

Na zagrebačkoj je Trešnjevci jutros izbila velika poplava zbog puknuća cijevi na Selskoj cesti. Brojnim građanima poplavljeni su podrumi, stanovi i garaže, a šteta je velika. 

Na mjesto incidenta je stigao i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je dao izjave za medije, kao i zapovjednik JVP Zagreb, Siniša Jembrih, i Marin Galijot, direktor ViO.

- Stanje cjevovoda je takvo kakvo je, na tome ćemo raditi u narednim godinama. Prva službena dojava stigla je u 6.14 sati, nakon čega su vatrogasci i djelatnici Vodoopskrbe stigli na teren. Postoji polica osiguranja i sva šteta koja je nastala će biti nadoknađena, kazao je Korlaet.

- Instalacije nisu u najboljem stanju, ali su već krenule neke zamjene, primjerice na vrelovodu. Pohvalit ću operativce na terenu i JVP-a. Ukupno je pet DVD-ova izašlo na teren. Izražavam suosjećanje s građanima i dat ćemo sve od sebe da ova naknada štete s polica osiguranja bude napravljena što prije. ViO preko Holdinga ima ugovorene naknade od štete preko jednog osiguravatelja te će biti napravljen popis konkretnih adresa koje će biti osigurane, nadodao je. 

- Izišli smo na teren sa zatvaranjem cjevovoda. Odmah smo išli zatvoriti sjevernu komoru da se ne bi voda vraćala prema jugu, dok je za zatvaranje ventila u komori trebalo oko sat vremena. Djelatnici će proći po ulicama i popisati svu štetu koja će se isplatiti putem naše police osiguranja. Vjerujem da će do 16 sati biti popravljen dio cjevovoda, a u narednih dan-dva bi se mogao normalizirati promet. Ispričavam se građanima na ovom neugodnostima. Nikada nije pala tolika količina oborina koliko se danas izlilo vode na cestu i to vidimo po šteti koja se dogodila, kazao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Grada Zagreba Marin Galijot.

- ViO je donio izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog cjevovoda od Jadranskog mosta čija će priprema dokumentacije trajati oko dvije godine, nakon čega će se raspisati javni natječaj za samu rekonstrukciju, pojasnio je Golijat.

Izjave je dao i zapovjednik JVP-a Siniša Jembrih

- Počeli smo primati prve dojave iza 6 sati i ubrzo nakon je krenulo ispumpavanje. Polako smo se sada svi vratili u postaje i situacija je pod kontrolom, kazao je zapovjednik JVP-a.

Podsjećamo, zagrebački su vatrogasci imali 10 intervencija ispumpavanja vode iz prostora, a Selska je cesta zatvorena za sad promet. Sanacija se očekuje tijekom nedjelje. 

>> VIDEO Kaos na zagrebačkoj Trešnjevci: Evo kako je krenula poplava

Komentara 24

SO
Sonet
11:52 26.09.2021.

Nikad nije bilo toliko oborina kaže šef vodovoda?! Neka mu netko kaže da nije padala kiša pa to nije problem ali je to šta u toj selskoj svako malo pucaju cijevi vode a rekonstrukcija bila nedavno.

GO
goli.otok_forever
12:20 26.09.2021.

Bitno je da se plaća odvodnja i održavanje.

DR
drugPlenky
11:58 26.09.2021.

Glavno da je Korlaet zasukao rukave, koji jeftini PR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije