Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVA NA TREŠNJEVCI

Građani u šoku: Sve nam je uništeno, voda je došla do dječje sobe. Ulica je loše rekonstruirana

Foto: Mateja Ježovita
1/17
26.09.2021.
u 09:52

Umjesto da sam na misi, ja moram vodu ispumpavati iz kuće, kazala je Ivana Žnjidarec Purtić

Građane na zagrebačkoj Trešnjevci jutros je probudila velika poplava koja je nastala zbog puknuća cijevi na Selskoj cesti. Mnogi podrumi i garaže su poplavljeni, a građani su još uvijek u šoku. 

- Voda nas je probudila oko 5.30 ujutro. Nismo mogli vjerovati, a renovirali smo kuću prije dvije godine. Čitavo dvorište i ured mi je bio poplavljen. Čekali smo sat vremena da uopće nađu ventil koji trebaju zatvoriti - kaže Kristijan Veverc iz Grobničke 19.

Ulica je rekonstruirana prije dvije godine, govore nam građani, ali je loše napravljena. 

- Napravili su tako da se sva voda slijeva ravno ispred naše kuće. Svaki put kad padne kiša, mi imamo jezero, kazali su. 

26.09.2021., Zagreb - Zbog puknute vodovodne cijevi u Selskoj ulici jutros je poplavljen dio gradske cetvrti Tresnjevka sjever. Cijev je pukla ispred kucnog broja 173 u Selskoj ulici, gdje je nastala velika i duboka rupa. Vatrogasci pomazu gradjanima ispumpavati vodu iz podruma i poplavljenih suterena. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Sve mi je uništeno u podrumu i suterenu, imamo jako veliku štetu. Umjesto da sam na misi, ja moram vodu ispumpavati iz kuće, kazala je Ivana Žnjidarec Purtić koja živi nekoliko kuća niže. 

Kako govore, nisu iznenađeni ovom situacijom. 

- U cijeloj ulici ima duplo manje slivnika nego li prije dvije godine. Već nam to udara na psihu. Imam četvero djece i voda je ušla jutros u dječju sobu. Njima je to još veći šok nego nama - objašnjava.

Do puknuća cijevi je došlo u ispred kućnog broja 173, gdje je nastala velika rupa koju vatrogasci pokušavaju sanirati.

Video: Grobnička ulica jutros pod vodom! (Snimila čitateljica)

Dosad su imali 10 intervencija ispumpavanja vode iz podruma i garaža, govore nam, a ulica je trenutno zatvorena za sav promet. 

VIDEO Pogledajte odakle je krenula poplava (Snimila Lucija Krasić)

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar Golum
Golum
10:40 26.09.2021.

Zagreb se raspada po savovima i toga nisu svjesni. Zagreb je postao gora prcija od nekog sela u sumi, da nemaju trgovackih centara i tramvaja bili bi katastrofa.

SU
suco
10:49 26.09.2021.

Da voda iz glavne cijevi šiklja cilelu noć, a nadležni je zatvore tek u jutro, to je debeli propust. Za ovo bi neko trebao odgovarati. Neshvatljiv organizacijski amaterizam u takozvanoj metropoli! Pa jeli moguće da nemaju službu za ovakve hitne intervencije!!

Avatar Agramer000
Agramer000
10:54 26.09.2021.

di je prodavač magle?jel spava?sad bu rekel kak je to nebriga od prijašnje vlasti(batmana) itd......znači bilo kaj se desi slijedećih 4 godine kriv bu viagra man!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije