Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVLJENI STANOVI, PODRUMI...

Drama na zapadu Zagreba: Voda sukljala na ulice i izdizala asfalt, rupa se otvorila na Trešnjevci

Zagreb: Zbog puknute cijevi u Selskoj poplavljen dio gradske četvrti trešnjevka sjever
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/22
26.09.2021.
u 08:53

Oko 7,40 sati zaustavljen je dotok vode, a na mjestu gdje je pukla cijev ispred kućnog broja 173 nastala je velika i duboka rupa

Jutros nešto prije 6 sati stanovnike zagrebačke četvrti Trešnjevka Sjever probudila je poplava nastala zbog puknuća vodovodne cijevi u Selskoj ulici, stotinjak metara južnije od križanja sa Ozaljskom.

Brojni podrumi i sutereni su poplavljeni, a na terenu su vatrogasci i druge službe koje pomažu građanima ispumpavati vodu iz poplavljenih prostorija. Kako su kazali, imali su 10 intervencija ispumpavanja vode iz podruma. 

 Oko 7,40 sati zaustavljen je dotok vode, a na mjestu gdje je pukla cijev ispred kućnog broja 173 nastala je velika i duboka rupa, a okupljeni građani komentiraju prizor kao da je "pala bomba". 

Selska cesta je zatvorena od križanja sa Zagrebačkom avenijom,odnosno Kazališta Trešnja do križanja s Ozaljskom.

S terena izvještava novinarka Mateja Ježovita. 

 

Najteže stanje je u Selskoj i okolnim ulicama - Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se voda u bujicama slijeva.

Poplavljene su i prostorije Nogometnog kluba Trešnjevka, a voda je doprla i do sportske dvorane Trešnjevka, poznatije kao Kutija šibica. 

Promet Selskom ulicom je obustavljen, a voda je izdigla asfalt i vjerojatno će biti potrebni veći zahvati.

Oko ovog incidenta se oglasio i zagrebački Holding koji je pojasnio kako se sanacija očekuje tijekom dana. 

- Zbog puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda, dio Selske ceste je zatvoren. Za vrijeme radova su mogući prekidi u opskrbi pitkom vodom u Selskoj cesti i okolnim ulicama. Sve dežurne ekipe su na terenu te se sanacija očekuje tijekom dana.  Autobusi linije 109 prometuju izmijenjenom trasom Selskom cestom preko Ulice Matka Baštijana, Ulicom Dragutina Golika na Zagrebačku avenijom te se vraćaju na Selsku cestu i tako u obrnutom smjeru, stoji u priopćenju Holdinga. 

Ključne riječi

Komentara 27

DO
Doktoruma
10:00 26.09.2021.

Di je možemo sada? Ekipa Benčić i gradonačelnik?

DO
Doktoruma
08:18 26.09.2021.

Izgleda ni ovo nije posao gradonačelnika. Možete li to popraviti ili ne možete?

Avatar Golum
Golum
09:48 26.09.2021.

Građani u šoku nakon ovog događaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije