Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varšavska

Uvažena žalba stanara iz Varšavske

varšavska
Pixsell
03.03.2010.
u 17:46

Mjesec dana nakon žalbe stanara na odluku Ureda za izgradnju poništeno je sporno rješenje, a radovi u Varšavskoj su odgođeni.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva prihvatilo je žalbe sedmero vlasnika stanova i poslovnih prostora u Varšavskoj ulici na rješenje Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju kojim se dopustilo zauzimanje javne površine zbog podizanja zaštitne ograde prilikom izvođenja radova na rampi podzemne garaže. Stanari su se žalili da je došlo do povrede pravila postupka, jer činjenično stanje nije točno utvrđeno, da su im povrijeđena vlasnička prava jer im se ometa pristup nekretnini i onemogućava sudjelovanje u postupku, te da je predviđena površina nedovoljna za pristup vatrogasnim i blindiranim kolima. Ministarstvo je uvažilo sve prigovore, jer rješenjem nije obrazloženo na temelju kojih su propisa i pravila struke određeni za korištenje površine.

– Rješenje potvrđuje da smo bili u pravu kada smo tvrdili da je potrebno ponovno razmotriti zahtjev za korištenje Varšavske, ali i da je pročelnik Davor Jelavić potpuno neupućen u pitanje Cvjetnog trga – komentirao je Teodor Celakoski iz Prava na grad.

Ured za prostorno uređenje treba donijeti novo rješenje u roku od 30 dana.

Komentara 2

XN
xnet0822
18:27 03.03.2010.

Hvala Bogu ! Horvatinčiću, bolje bi ti bilo da sad sve što si srušio lijepo ponovno sagradiš i dovedeš sve u prvobino stanje kako je i bilo !

DO
doktorica
20:13 03.03.2010.

Neka glanca doma svoje čizme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije