Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGRAMSKA SURADNJA

Potpisan sporazum Možemo, SDP-a i stranaka ljevice, Tomašević: 'Optimističan sam'

Foto: Ida Balog
1/3
25.01.2023.
u 11:57

Gradski odbor SDP-a izglasao je prošloga tjedna novi sporazum kojim će ponovno biti formirana većina u Gradskoj skupštini, o kojem su u proteklih tjedana pregovarali timovi SDP-a i Možemo!

Danas je organizirana konferencija u povodu potpisivanja Sporazuma o programskoj suradnji u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, vijećima gradskih četvrti i vijećima mjesnih odbora između koalicije Možemo! – ZJN – Nova ljevica – Zelena alternativa ORAH i Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske.

Na konferenciji izjave su dali Marina Ivandić, predsjednica skupštinskog Kluba Možemo! – ZJN – Nova ljevica – Zelena alternativa ORAH, Branko Kolarić, v.d. predsjednik GO SDP-a Zagreb i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– Potpisali smo sporazum o programskoj suradnji i mislim da je važno naglasiti da je sam proces iznimno korektan. Izdvojili smo niz ciljeva i svrstali ih u sedam područja. Mislim da je važno napomenuti da su mnogi od tih područja već u tijeku i mislim da su u održivom okviru koji možemo ostvariti. Pokrili smo reformu gradske uprave, poduzeća i ustanova s ciljem transparentnog upravljanja. Tu je i transparentnost zapošljavanja, upravljanje gradskom imovinom... – kazala je na početku Marina Ivandić.

Obratio se i Branko Kolarić, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

– Uvrstili smo da Grad osigurava pomoć školama u kurikulumu. Uvrstili smo i projekte podvožnjaka – kazao je kratko, a potom je nekoliko riječi kazao i Tomašević.

– Ovaj sporazum je obećanje što ćemo izvršiti do kraja mandata. U tom smislu moram reći da sam jako optimističan oko buduće suradnje s SDP-om, s obzirom na rezultate. Dosta projekata i sada se već provodi, a napravit ćemo i dodatne iskorake oko izvanastavnih aktivnosti u školama. S realizacijom bismo mogli početi već krajem ove godine, a pripremit ćemo i realizaciju projekata poput Zagrepčanke i Gredelja. Cilj je da imamo univerzalni pristup vrtićima u Gradu – počinjemo izgradnju 16 novih vrtića – komentirao je.

Novinari su prisutne pitali i oko slučaja štrajka radnika Čistoće.

– Iskazujemo razumijevanje za radnike, no ono što mi kao politički aktori osiguravamo jest da se sve odvija po zakonu. Razumijemo zahtjeve, no neke stvari su se unaprijedile. Pregovori su teški, ali skrenuo bih tu pažnju na Zakon o reprezentativnosti koji je kod nas jako loš – komentirao je Kolarić. 

– Sporazum je jamac da će Zagreb funkcionirati. Da, nezadovoljstva ima, ali ovi ljudi rade na tome da se ti problemi riješe. 20 godina se glancala slika, a gradonačelnika i HDZ je bilo briga za ono što je ispod površine. To sve treba riješiti – komentirao je sporazum i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Podsjetimo, gradski odbor SDP-a izglasao je prošloga tjedna novi sporazum kojim će ponovno biti formirana većina u Gradskoj skupštini, o kojem su u proteklih tjedana pregovarali timovi SDP-a i Možemo!. Kako neslužbeno doznajemo, nitko iz gradskog odbora nije bio protiv sporazuma, što znači da je jednoglasno usvojen i vrlo vjerojatno će idući tjedan biti i potpisan. Potpisat će ga vjerojatno Tomislav Tomašević uime Možemo! i Branko Kolarić kao predsjednik zagrebačkog SDP-a .

>> VIDEO Drama na Sljemenskoj žičari: Zbog prevelike gužve puštali i bez karte

 

Komentara 23

PA
papiribica
11:45 25.01.2023.

Nakon korone i potresa, Možemo i SDP.... Hoće li Zagreb preživjeti?

DU
Deleted user
11:58 25.01.2023.

Hahahah,transparentnost zapošljavanja!!!! Voditeljica podružnice Tržnice -gđa Klisović(predsjednik Skupštine-Klisović) Dinko Herman-bivši pomoćnik u Zagrebparkingu-SDP-bio na listama kao višak,zbrinut u Upravu Holdinga. Roko Gruja-bivši voditelj Gradskih Groblja,bio na listi za otkaz,zbrinut u Upravu holdinga. Treba li dalje nabrajat tu transparentnost??

ST
stefj
12:41 25.01.2023.

Eto, mogu se slobodno nazvati Z koalicija... A ovo je interesantno; SDP je u prošlom mandatu imao najgoru vladu u povijesti Hrvatske, koje je održavala krizu, umjesto da nas izvlači iz nje, a Možemo je očiti primjer totalne nesposobnosti, sve što je napravio u Zagrebu je naopaku. Od antidemografskih mjera preko poskupljenja do izrazito nepovoljnog kredita... Jedni su dokazali da uvijek može gore, što je nakon Kosor bilo jako teško, a drugi od Bandića rade sveca. Kako će biti kada dođu na čelo Hrvatske, ne želim niti zamišljati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije