Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stara uprava je razriješena

Tomašević je imenovao novo Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih

Zagreb: Tomašević najavio novi natječaj za najam automobila, polovica će biti električni ili hibridni
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
28.09.2021.
u 10:49

Predsjednica je Gordana Keresteš, uz nju je Andrea Jambrošić Sakoman, a treća je Lora Vidović, nekadašnja pučka pravobraniteljica.

Zagrebački gradonačelnik od 11 sati u prostorijama Gradske uprave održao je sa suradnicima redovnu tjednu konferenciju za medije. Odgovarao je pritom i na pitanja novinara, a aktualne teme, uz poplavu u Selskoj i cijeloj Trešnjevci, bile su i sjednica Skupštine te zapošljavanje novih gradskih pročelnika i druga imenovanja. Tijek konferencije od 11 sati pratite u nastavku teksta. 

 

 

 

– Ispričavamo se svim građanima koji žive u Selskoj ulici - započeo je konferenciju Tomašević koji je jutros posjetio poplavom pogođenu ulicu, a sad je ponovio da se na tom području sve više gradi. Šteta će biti nadoknađena od police osiguranja – dodao je. Što se tiče uzroka poplave, vjerojatno je povezana s onom u nedjelju jer se radi o magistralnom cjevovodu. Zbog toga je došlo i do pucanja, kaže. Što se tiče sanacije ceste, ponovno se ispričao građanima zbog prometnog kolapsa koji je nastao zbog poplave jedne od najprometnijih ulica u gradu. 

– Što se tiče južnog dijela ulice, taj dio bi trebao biti otvoren sutra navečer, a sanacija će uskoro krenuti na sjevernom dijelu ulice pa je plan da se otvori do kraja tjedna – dodao je Tomašević. Riječ je o starom cjevovodu, ponovio je, koji je bitan za vodoopskrbu cijelog zapadnog dijela Zagreba.

– Čuo sam se s ministrom Ćorićem oko povlačenja EU fondova za daljnju modernizaciju vodoopskrbne mreže kako bismo smanjili gubitke u cijevima i prevenirali ovakve situacije. Sutra popodne imat ćemo sastanak – rekao je. 

 

Komentirao je i trostruko ubojstvo koje je zgrozilo javnost te apelirao na medije da se detalji posljednjeg ispraćaja ne objavljuju medijima te da pogreb bude u krugu obitelji. 

Zamjenica Danijela Dolenec prešla je na tekuća pitanja pa je objavila da je prošli tjedan raspisan natječaj za novog direktora Zagrebačkog velesajma. Traži se pet godina upravljačkog iskustva i program za strateški razvoj ZV-a. Otvoren je do 9. listopada. Komentirala je i novi rejting Grada Zagreba, odnosno kako je potvrđen njegov rejting, ali su izgledi promijenjeni – stabilni su.

– To je pozitivan signal financijskim institucijama – rekla je. 

Razriješeno je Upravno vijeće Poliklinike i imenovano novo Upravno vijeće. Predsjednica je sada Gordana Keresteš, redovna profesorica na Katedri za razvojnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a članice su Andrea Jambrošić Sakoman, psihijatrica na Vrapču te Lora Vidović, bivša pučka pravobraniteljica – otkrila je Dolenec.

Gradonačelnik je rekao da ne može tvrditi da cijevi više neće pucati.

– Nije samo ovdje potrebna investicija nego i na području cijelog grada. Ima mnogo primjera gdje su potrebne nove investicije – rekao je Tomašević dodavši da definitivno nije dobro kad se grad razvija, a to ne prati infrastruktura. Kad imamo nove zgrade koji se priključuju na istu odvodnju i vodoopskrbu, to nije dobro. U svakom slučaju, mi ćemo se pobrinuti da se to istraži do kraja, pa će biti jasniji uzroci kroz neko vrijeme – odgovorio je na pitanje koji je točno uzrok pucanja magistralnog cjevovoda. 

Komentara 58

KL
Klavocin
11:13 28.09.2021.

Bolje da se ispričaju svi koji su senfa i njegove majoneze doveli na vlast

TR
trandri
11:17 28.09.2021.

Pucaju cijevi, nikad više smeća po ulicama, zgrade izgrafitirane 100 puta više nego u isto vrijeme lani, kupuje se manje auta po tri puta većoj cijeni, uhljebljuju se podobni, dokazani neradnici i muljatori, izmišlja se novi obrzovni sistem za ideološkii preodgoj djece u kojem će se uhljebiti MOŽEMO aktivisti, kupuju se skupe drobilice i grad je zaduženiji danas nego u isto vrijeme lani i bit će samo još gore i gore.

Avatar HerojUlice4
HerojUlice4
11:13 28.09.2021.

Još neka "ušteda" na pomolu? Možda da ulaganja u jebivjetarske udrugice prebacimo na npr. zamjene dotrajale vodovodne mreže? srećom pa je ukinut ured za hitne intervencije.... Sljedeća kupovina, nakon vozila, bi trebala biti skuteri, naravno ako ima električni, najskuplji :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije