Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prenamjena prostora

USKOK istražuje i Strojarsku – jer je Grad klubu izbrisao vlasništvo nad zemljištem

Gradilište Strojarska
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
09.01.2014.
u 10:30

Grad Zagreb još je 2001. godine priznavao NK Slogi Gredelj vlasništvo nad zemljištem, na kojem se gradi poslovni kompleks

Državno odvjetništvo u još jednom slučaju preispituje moguće nezakonite radnje zagrebačke gradske uprave, a riječ je o istrazi izvlaštenja zemljišta NK Sloge Gredelj u Strojarskoj. Iako u USKOK-u nisu mogli potvrditi informaciju, doznajemo da je u posljednja dva mjeseca ispitano već 40-ak osoba.

Jelavić na meti

Navodno se propituje uloga svih članova gradske uprave koji su sudjelovali u preuzimanju zemljišta, a spominje se i ime bivšeg pročelnika za izgradnju Davora Jelavića kojeg se već istražuje u tri postupka (izmjene GUP-a, nadstrešnice i namještanje posla za izradu toaleta u Dupcu).

Gradski čelnici terete se da su ignorirali postojanje kluba NK Sloga, prvo ga pokušavajući ugasiti, no kako u tom nisu uspjeli, izdali su rješenje kojim ignoriraju njegovo postojanje pa su pravo vlasništva na zemljište u zemljišnim knjigama prepisali u korist Grada.

U obrazloženju su se pozvali na to da imovina udruga koje su prestale postojati, a koje nemaju pravne nasljednike po Zakonu o udrugama postaje vlasništvo lokalne samouprave. Predsjednik kluba Željko Starčević nije želio kazati jesu li saslušani čelnici kluba, no smatra da je zemljište njihovo.

– Mi se samo želimo izboriti za ono što je naše jer NK Sloga u kontinuitetu postoji već 60 godina. Smiješno je govoriti da je klub ugašen jer nas je Grad u isto vrijeme kada nam je oduzeo zemljište financirao preko Zagrebačkog sportskog saveza – kazao je Starčević. Zanimljivo je da je Grad izdao rješenje kojim si uzima zemljište u svibnju 2012., a u svibnju 2001. nudio je klubu preseljenje na Savicu uz naknadu od 1,93 milijuna njemačkih maraka i samim time priznao njegovo vlasništvo nad tim zemljištem.

Slobodna Savica

– Podstanari smo već 20 godina i naša je jedina želja da dobijemo svoje igralište. Idealno bi bilo da nam Grad da u koncesiju teren na Savici koji se ne koristi, mogli bismo proširiti školu nogometa u kojoj je 150 djece, a pravdu ne bismo morali tražiti na sudu – rekao je Starčević. Kazao je kako oni ne optužuju tvrtku VMD Promet niti Nadbiskupiju da grade ilegalno već samo traže da ih Grad obešteti.

Bandić: Nisam Batman da stalno nadgledam radnike u Strojarskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije