Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera strojarska

Bandić: Nisam Batman da stalno nadgledam radnike u Strojarskoj

'19.08.2012., Zagreb - Milan Bandic pustio je u promet Aveniju Veceslava Holjevca na potezu od KD Lisinski do Nacionalne sveucilisne knjiznice koji je bio zatvoren zbog radova na izgradnji pothodnika
Borna Filić/PIXSELL
24.01.2013.
u 13:13

Inspekcija zatvorila južni dio gradilišta, nema potvrde projekta. Sjeverni dio gradilišta i dalje otvoren

Inspekcija Ministarstva graditeljstva, koja je u utorak posjetila gradilište u Strojarskoj, zatvorila je njegov južni dio, dok na sjevernom dijelu, gdje traje gradnja poslovnog kompleksa, nisu uočene nepravilnosti.

Privremeni iskop

Kako kažu iz ministarstva, na južnom dijelu iskopana je jama dubine 5 do 6 metara, napravljena je zaštitna konstrukcija građevinske jame te rampa koja služi za potrebe izvođenja građevinskih radova za gradnju poslovnog kompleksa na sjevernom dijelu.

– Na toj lokaciji nije ishođena potvrda glavnog projekta za gradnju na tom dijelu čestice, pa je gradilište zatvoreno - poručuju iz ministarstva.

No, Antun Mikec iz VMD-a i dalje tvrdi kako na tom dijelu ništa ne radi.

– Na južnom gradilištu ni ne gradimo, taj iskop je samo privremeno rješenje da se kamionima može pristupiti sjevernom, a potom bismo sve vratili u prvobitno stanje. Kao što sam već rekao, na dijelu gdje gradimo poslovni dio sva dokumentacija je čista. Na ovom dijelu koji je sada zatvoren ne bih ni gradio, niti se gradilo, dok se sve ne riješi – kaže Mikec.

Kako smo ranije pisali, nakon što je zemljište u Strojarskoj denacionalizacijom vraćeno Crkvi i Nogometnom klubu Gredelj – Sloga, Grad Zagreb donosi rješenje kako NK Sloga nema pravnih sljednika te klub nisu ni obavijestili, a spornu su parcelu prodali Kaptolu. Građevinska dozvola izdana je u lipnju prošle godine, makar do početka ove godine imovinsko-pravni odnosi i dalje nisu riješeni, jer se Kaptol i dalje nije upisao kao vlasnik čestice NK Gredelj – Sloga.

I država ima svoje

Također, i država se pojavljuje kao vlasnik jedne od parcela budućeg centra Trnje, na koju se 2008. Grad Zagreb pokušao uknjižiti, ali bezuspješno. Ne postoji ni parcelacijski elaborat, što je uvjet za dobivanje građevinske dozvole, a da bi se se elaborat i izradio, prvo je trebalo riješiti imovinsko-pravne odnose, kako bi se mogla donijeti pravomoćna lokacijska dozvola. No, gradski pročelnik Davor Jelavić nije želio komentirati činjenicu da je inspekcija zatvorila dio gradilišta u Strojarskoj, jer, kako kaže, to ga se ne tiče, a niti ga ne zanima.

– Ako je inspekcija zatvorila gradilište, onda je gradio gdje nije imao dozvolu. Da je od našeg Ureda tražio dozvolu mi bismo je izdali, naravno, ako bi imali svu dokumentaciju. I dalje tvrdim da je dozvola koju smo izdali za sjeverni dio gradilišta izdana nakon što je investitor prikupio svu potrebnu dokumentaciju – kaže Jelavić, dok se Milan Bandić i dalje brani tvrdnjom da nije svemoćan.

– Nisam ja Batman da danonoćno nadgledam radnike u Strojarskoj – kaže gradonačelnik, koji je u veljači prošle godine pismeno potvrdio da se moraju riješiti svi imovinsko-pravni odnosi kako bi se ishodile sve potrebne dozvole.

>>Investitor: Ako ima nepravilnosti u Strojarskoj, dajem mil. kn za vrtić

Komentara 4

TE
The_E1
14:14 24.01.2013.

evo vam sdp, traže dlaku u jajetu ne bi li zatvorili i jedinu bauštelu u zagrebu samo zato jer je zemljište od crkve ali je u funkciji. S druge strane donjeli bi zakon da se strancima dopusti bespravna gradnja po prirodnim ljepotama Hrvatske a ovdije na zemljištu koje i nije za drugu namjenu nego za gradnju, smeta im privremeni iskop za pristup baušteli. Ovo je oćito poruka crkvi da imaju i oni konja za trku, prije par dana govore crkvi da se brine za nezaposlene a sada zatvaraju bauštelu nakon ćega će ljudi ostajati bez posla

LP
Lebron Petrovic
15:43 24.01.2013.

Ostat će mi Enigma što zapravo govori !

Avatar Vucibatina
Vucibatina
16:26 24.01.2013.

Batman ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije