Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo u hrvatskoj

Uredili cestu da bude sigurnija pa 'zaboravili' maknuti prepreke i učinili ju nesigurnijom

Foto: Dario Topić
1/14
17.04.2023.
u 08:00

U međuvremenu, dio vozača se snašao pa su u vlastitom aranžmanu razmaknuli znakove i prepreke s gotove prometnice ne bi li lakše onuda prolazili, no i dalje bez odgovora tko je u krivu, a tko u pravu i je li cesta zaista dovršena...

Nije slalomska staza na Sljemenu, ali po broju prepreka na putu do cilja - zamalo da i je. Neobičan slučaj zatekao je posljednjih dana nekolicinu vozača koji dolaze ili odlaze iz kvarta Kruge koristeći Nalješkovićevu ulicu. Naime, pred vozače se postavlja prava dilema - proći ili ne prema ili od križanja s prometnom Avenijom Marina Držića.

Privremena prometna signalizacija u kvartu govori jedno, a stvarnost uvjerava u drugo. Svi znakovi, barijere i čunjevi su postavljeni kao da se ne može proći jer su u tijeku radovi, međutim od radova ni R.

I nije sada ovo priča o tome da se radovi ne odvijaju ili zapinju, već upravo suprotno, oni su ekspresno dovršeni. Proširen je kolnik na Držićevoj u smjeru juga kako se više ne bi događale opasne situacije i nedoumice vozača koji skreću ulijevo u Nalješkovićevu te onih koji stotinjak metara kasnije skreću ulijevo na Slavonsku aveniju.

- Radnici su to brzo sredili, nemam prigovora, lijepo to sada izgleda asfaltirano i bit će sigurnije uključiti se, ali jednostavno mi je fascinantno da za sobom nisu pobrali svu popratnu signalizaciju i znakove, nego su cestu ostavili službeno zatvorenom - ispričao nam je zbunjeni vozač koji je na cijelu situaciju ukazao.

Da su radovi dovršeni uvjerili smo se i sami. Novi asfalt, horizontalna signalizacija, rubnjak pa čak i nanovo iscrtan pješački prijelaz, sve je gotovo. Primijetili su to i vozači pa slalomskim potezom skreću između čunjeva i prepreka kako bi ušli u ulicu. U to smo se i sami uvjerili nakon svega nekoliko minuta na lokaciji.

1/14

- Nije to toliko komplicirano, ali je apsurdno - govori nam jedan od susjeda i dodaje: - Radili su to da smanje opasnost, a sad je opasnost još veća i svako malo skoro dođe do sudara  kad su tu gužve pogotovo ujutro i poslijepodne jer vozači ne očekuju da će netko od tamo izletjeti ili uletjeti pa ima i trubljenja i rubnih situacija.

Radovi su, govore nam lokalci, gotovi najmanje tjedan dana, ako ne i više, a u cijeloj priči im je nevjerojatno da izvođači nisu pokupili signalizaciju za sobom. Planiraju li to učiniti i je su li uopće radovi gotovi upitali smo i nadležne službe, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

U međuvremenu, dio vozača se snašao pa su u vlastitom aranžmanu razmaknuli znakove i prepreke s gotove prometnice ne bi li lakše onuda prolazili, no i dalje bez odgovora tko je u krivu, a tko u pravu i je li cesta zaista dovršena...

>> VIDEO: Pogledajte snimku sudara na A3: Vozač se zaletio u kolonu

Komentara 2

Avatar utunelu
utunelu
09:47 17.04.2023.

zagrebacke doslovno nemaju blage veze s odrzavanjem prometnica ali nesto unistiti za to su prvi ,ali tako ima funkcionira citav njihov sistem Lijepe ležeci policajce bez ikakvog reda logike propisa..na cesticama koji ne može ici brže od 40 na sat

HO
Horacio
09:25 17.04.2023.

Tipično hrvatski. Mentalni sklop cestara još je duboko u starim vremenima. Ne sekiraju se puno, otkaz radi nemara neće dobiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije