Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poništena odluka povjerenstva

Upravni sud odlučio: 'Tomašević i zamjenici nisu povrijedili zakon imenovanjima u Holdingu'

Zagreb: Zgrada Zagreba?kog holdinga u Vukovarskoj ulici
Patrik Macek/PIXSELL
10.11.2022.
u 11:11

Radi se o imenovanjima Nikole Vukovića i Ante Samodola, a kasnije Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave Holdinga, te imenovanjima Suzane Brenko, Ratka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora

Upravni sud u Zagrebu poništio je odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, koje je u siječnju ove godine ocijenilo da su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici povrijedili zakon imenovanjima u Zagrebačkom holdingu.

Sud je u presudi od 31. listopada proglasio nezakonitom odluku Povjerenstva da su Tomašević i njegovi zamjenici imenovanjima u Holdingu povrijedili članak 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Naime, sud smatra da ne postoji pravna osnova po kojoj bi se utvrdila povreda zakona, navode u presudi. 

Radi se o imenovanjima Nikole Vukovića i Ante Samodola, a kasnije Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave Holdinga, te imenovanjima Suzane Brenko, Ratka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora. 

Iz odluke proizlazi da imenovanje čelnih ljudi Holdinga bez prijedloga Gradske skupštine ne predstavlja povredu zakona, što je ranije utvrdilo povjerenstvo. 

Povjerenstvo je postupak protiv Tomaševića i zamjenika pokrenulo na temelju anonimne prijave. Osporenu odluku donijeli su u siječnju ustvrdivši da su imenovanjima povrijedili članak 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer su te odluke donijeli bez prethodnog prijedloga Gradske skupštine.

Pritom dužnosnicima nisu izrekli nikakve sankcije jer one nisu bile predviđene novim Zakonom o sprečavanju sukoba interesa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije