Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagrepčanin optužuje policiju: Na silu su me priveli jer sam iz protesta podigao ruku

U postaji je proveo oko 5 sati iza rešetaka, nakon čega su ga odveli na Prekršajni sud s prijavama za ometanje javnog reda i mira te osobito drsko ponašanje prema policijskim službenicima.
12. travnja 2019. u 16:50 32 komentara 5862 prikaza
policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Stojim u srijedu oko 8.30 sati na križanju Rudeške, Zagrebačke i Sokolske ulice i vidim da jedan auto iz ove okomite ulice prolazi kroz žuto, a drugi već na crveno. Nama se već tada upalilo zeleno svjetlo. U znak protesta podigao sam ruku, ali ni riječ nisam rekao. Tada se taj automobil polukružno okreće i dolazi do mene i shvaćam da je riječ o policajcima u civilu – riječi su kojima Krešimir Vargašević počinje priču na Facebooku o, kako kaže, policijskoj torturi koja je uslijedila.

prevara Uhvaćena Slučajno ostavio autokameru uključenu kod kuće, u nevjerici gledao što mu je supruga radila

Kako tvrdi, on je tada bio na biciklu tridesetak metara udaljen od svoje kuće i sa sobom nije ponio osobnu iskaznicu jer je u radnom odijelu krenuo po neke stvari. Policajci iz postaje na Črnomercu tada su od njega počeli tražiti da odmah uđe u njihov automobil kako bi ga odvezli u postaju, a kada je Vargašević to odbio te im pokušao objasniti kako živi tridesetak metara dalje, nisu ga slušali, nego su ga praktički na silu počeli gurati u vozilo. Nakon što su ga ugurali, bicikl mu je ostao na ulici, a kad im je zaprijetio da će o svemu obavijestiti medije, jedan od policajaca bicikl je odvezao i ostavio u obližnjem dvorištu.

U postaji je proveo oko 5 sati iza rešetaka, nakon čega su ga odveli na Prekršajni sud s prijavama za ometanje javnog reda i mira te osobito drsko ponašanje prema policijskim službenicima.

Iz PU zagrebačke tek su kratko rekli da je u tijeku provjera njegovih navoda.     

VIDEO Stižu veće kazne za vozače:

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • ilijan:

  Lik umjesto da se ispriča on je opravdava

 • larala:

  policija jednako kao i građani mora poštovati prometne propise. žalosno je (ako je ovo istina) da se policija stavlja iznad zakona.

 • Avatar Juki
  Juki:

  Svaki dan imam neugodno iskustvo s bahatim biciklistima....jedan je dobio svoje!