Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan močvarnih staništa

Upoznajte izbliza kubanskog krokodila i afričku žličarku u Zoološkom vrtu

Foto: ZOO Zagreb
1/3
03.02.2022.
u 14:13

U subotu će usto produljiti radno vrijeme, a u idućih mjesec dana vrt će biti otvoren za posjetitelje svaki dan od devet do 17 sati.

Kako izbliza izgleda prepariran kubanski krokodil, krzno močvarne antilope, preparirana modronoga sabljarka te jaja europskog ždrala, afričke žličarke, sive čaplje i bijele rode moći će se za vikend vidjeti u Zoološkom vrtu. Točnije, u subotu od 11 do 15 sati i time će se obilježiti Međunarodni dan močvarnih staništa.

Ove godine odvija se pod okriljem slogana „Očuvanje vlažnih staništa - za ljude i prirodu“, pa će edukatori zainteresiranima pojasniti zašto su močvare važne za sav živi svijet. Pritom će se posebno osvrnuti na biološku raznolikost tih staništa, a u edukativnom kutku najmlađi će izbliza moći vidjeti niz preparata životinja čiji je život vezan uz močvare

- Te životinje bez močvara ne mogu. Kubanski krokodil u močvari preferira svježu vodu te dobar zalogaj. Hrani se ribama, kornjačama i malim sisavcima. Močvarna antilopa također močvaru koristi kao izvor vode i hrane, ali i kao zaklon od grabežljivaca. Modronoga sabljarka ptica je koja nastanjuje obale močvara te okolna blatna staništa. U hrvatskim močvarama mogu se, među ostalim pticama, vidjeti siva čaplja i bijela roda - navode iz ZOO-a. U subotu će usto produljiti radno vrijeme, a u idućih mjesec dana vrt će biti otvoren za posjetitelje svaki dan od devet do 17 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije