Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRAZNIMO SKLONIŠTE

Upoznajte Cooka, Kiru, Vučka... I još 200 pasa u azilu koji trebaju dom

Štenci
Foto: Sklonište Dumovec
08.05.2019.
u 22:22

Podružite se s četveronošcima i odlučite kojega želite voditi kući

“Ispraznimo sklonište” naziv je subotnje akcije kojom azil u Dumovcu želi napraviti nešto jedinstveno: baš svakome psu o kojemu se trenutačno brinu pronaći dom.

Zato se projekt koji potiče udomljavanje, umjesto na glavnom gradskom trgu, ovaj put organizira u Skloništu za nezbrinute životinje. Zainteresirani će ondje moći provesti cijeli dan, odnosno družiti se s psima od 10 do 18 sati, i odlučiti kojega od njih dvjestotinjak žele povesti kući.

Program uključuje upoznavanje štenaca, uređivanje pasa, savjetovanje s veterinarima, a u 16.30 sati najmlađi će posjetitelji moći pogledati predstavu “pazi.mazi.voli” kazališta Mala scena.

– Htjeli smo akciju “Udomljavanje je fora” podići na novu razinu te građane, uz edukaciju, jače potaknuti na djelovanje. Zato ih sada pozivamo u azil u Dumovcu da upoznaju pse koji čekaju svoje nove ljude – kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje.

Oni koji se u subotu odluče za udomljavanje pasa neće ih moći odmah odvesti iz azila, već će se za to predbilježiti. A iza tamošnjih četveronožaca razne su priče.

Cook je, primjerice, križanac koji je čak dvije godine u azilu, što znači da ima “najdulji dumovečki staž” i jedva čeka obitelj kojoj bi darovao svoje veliko srce. Kira je pak najveća bistrica u skloništu, obožava učenje i raduje se novim izazovima, dok Vučka nazivaju i dumovečkim specijalcem jer je lud za trčanjem i igranjem...

Svim je psima u azilu nužno što prije pronaći trajni dom, no ako se sklonište u Dumovcu sada i isprazni, takvo stanje neće dugo potrajati. Doba je godine, naime, kada im pristiže stiže veći broj štenaca.

Štenci

Komentara 2

Avatar cuki2020
cuki2020
15:27 09.05.2019.

Zašto je Dumovec odbio dati na udomljenje psa obitelji koja živi u kući sa dvorištem sa četvero djece koji imaju već starog psa i sve uvjete? Poznam tu obitelj, zbilja je ok, ali nije grad nego selo kod Plesa. Obrazloženjenje im je bilo da su psi za kuću /stan....ne kužim

GU
Gumbar136
07:49 09.05.2019.

ja bi zel sve imam oko 2oo metke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije