Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savsko srce

Unatoč kolokvijima 
i ispitima pronašli vremena za beskućnike

studenti
Foto: Privatni arhiv
14.12.2013.
u 08:01

Studenti, uz podršku, kapelana don Damira Stojića i uprave SC-a pomažu prihvatilištu “Sestre Marije Terezije”

Lani su se ujedinili i pomogli Domu za djecu i mladež “Kuća Trešnjevka“. Kupili su im peći za grijanje. Iznenadili su se, kažu, velikim odazivom ljudi na akciju i ljudskošću koju su iskazali. Odlučili su se zato i ove godine organizirati humanitarnu akciju. Likovna radionica, kinoprojekcija, kartaški turnir i prikupljanje hrane dio su akcije “Savsko srce” koju organizira Studentski odbor “Stjepan Radić”. Studenti sa Save ove godine pomažu prihvatilištu za beskućnike “Sestre Marije Terezije”. Unatoč kolokvijima, ispitima i ostalim studentskim obavezama, pronašli su vremena da naprave pravu blagdansku atmosferu u svome studentskom “gradu”.

– Imamo podršku studenata, studentskog kapelana don Damira Stojića i uprave SC-a. Sada se nadamo da ćemo privući sve koji gaje empatiju prema socijalno ugroženima da pomognu – poručila je Marijana Žubić, jedna od organizatora.

Akcija je počela u četvrtak kada su se izrađivali božićni ukrasi od tijesta i žice te se oslikavale platnene torbe s blagdanskim detaljima koje humanitarci mogu dobiti uz simboličnu dobrovoljnu donaciju. U petak su studenti okitili veliki božićni bor ukrasima koje su dan prije sami izradili, a danas će se održati kartaški turnir.

– Svi koji žele mogu doći u prostor plesne dvorane (velika dvorana lijevo na ulazu u restoran 1) od 18 do 23 sata gdje će se igrati bela, briškula i trešeta – najavili su studenti.

Božićni film iznenađenja prikazat će se sutra od 21 do 23 sata u prostorima kina Forum, a cijena je ulaznice pet kuna.

– Najvažnije je naglasiti da ova dva dana od 18 do 21 sat ispred restorana 1 prikupljamo suhu, nekvarljivu, konzerviranu hranu te higijenske potrepštine – kazala je 23-godišnja Marijana, studentica sociologije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije