Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimske radosti

Umjetni je snijeg na Cmrok donio Djed Božićnjak iz Gornje Bistre

27.12.2016., Zagreb - Na Cmroku je nanesen snijeg sa Sljemena za sanjkanje. Video: Tomislav Miletic/PIXSELL
29.12.2016.
u 11:19

Šalu na stranu, snijeg uistinu jest stigao iz Gornje Bistre, ali kamionima. Dovezla ga je ekipa koja već tjednima radi na Sljemenu da bi skijaška staza bila spremna za utrku Snježna kraljica.

Kad zakaže priroda i ostavi nas bez bijelog Božića, tu su snježni topovi. A kad je pretoplo i za njih, snijeg se dovozi u – kamionima. Tako se ove godine zabijelio Cmrok pa je omiljeno gradsko sanjkalište na radost brojnih mališana s prvim danom praznika bilo u funkciji. Ipak, snijeg okružen zelenim livadama izazvao je čuđenje velikog dijela građana, a svi su postavili logično pitanje: “Odakle sad to?” Odgovor na pitanje dao nam je Igor Žiljak, rukovoditelj objekta Skijalište Sljeme, koji objašnjava da je pahulje donio Djed Božićnjak iz Gornje Bistre.

Pretoplo za topove

Šalu na stranu, snijeg uistinu jest stigao iz Gornje Bistre, ali kamionima. Dovezla ga je ekipa koja već tjednima radi na Sljemenu da bi skijaška staza bila spremna za utrku Snježna kraljica.

– Na Cmroku se zapravo nalazi i snijeg koji je ostao višak nakon što smo zabijelili cijelu stazu na Sljemenu. Gradonačelnik je tada došao na ideju da bismo ga mogli iskoristiti na Cmroku te dati djeci priliku da se sanjkaju za vrijeme praznika – rekao je Igor Žiljak te napomenuo da umjetni snijeg na Cmroku nije toliko neobičan. Već se tri puta dosad sanjkalište na taj način zabijelilo, no onda su snijeg uspjeli proizvesti topovi na Cmroku. Sada je temperatura tamo bila previsoka, pa su topovi prevezeni u Gornju Bistru. Snijeg se proizvodio tamo te potom kamionima dovozio u Zagreb. Na Cmrok je dovezeno oko 500 kubika.

– Očito je to bila dobra odluka jer se na Cmroku svaki dan sanjka dvjestotinjak djece i svi su oduševljeni – zaključio je Žiljak te dodao da je umjetni snijeg izdržljiviji od prirodnog pa bi dulje trebao trajati.

Bacanje novca

Uništiti ga može kiša, no ako ostane suho s temperaturama oko nule, mogao bi potrajati i tri tjedna. Upravo se tome nadaju mališani koji s roditeljima svakog dana dolaze na sanjkanje. Među njima je i šestogodišnji Javor koji se jučer na Cmroku sanjkao s četverogodišnjom sestricom Vitom. Dok je jurio niz brijeg, samo je kratko viknuo: “Super je”.

Snijeg na Cmroku ipak ne podržavaju baš svi građani. Dapače, dobar dio njih smatra da je riječ o bacanju novca.

– Djeca mogu čekati i prirodan snijeg, a ni Sljeme nije daleko. Ovo je nepotrebno – rekao je Lovro Ćurin, koji će s dvoje svoje djece ipak pričekati prave pahulje. Koliko su koštale ove umjetne, nismo uspjeli doznati jer je pothvat na Cmroku napravljen u sklopu budžeta Snježne kraljice.•

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
12:30 29.12.2016.

ha ha. uskoro su izbori sad bu svega ne pita se kolko kosta ima se a mogli su i po cesti ga posipat prek pantovcaka do britanca pa nebi bus koristili bu se dosanjkali do dole jos treba skakaonicu napravit i skocit na prijestolje

DU
Deleted user
05:50 31.12.2016.

Deda Mraz! kakav božićnjak, i onda još i ,, djeda,, Deda, Dedek!

HR
Hrabraja
14:11 29.12.2016.

Zbog te utrke se djeca na praznicima vec godinama ne mogu skijati na nasem Sljemenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije