Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo ime

Preimenovana Ulica maršala Tita u Zaprešiću

Ulica maršala Tita Zaprešić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
27.02.2018.
u 12:42

Ulica se sada zove Avenija hrvatskih branitelja i Ulica kardinala Alojzija Stepinca

Gradsko vijeće Zaprešića većinom glasova odlučilo je Ulicu maršala Tita preimenovati u Aveniju hrvatskih branitelja i Ulicu kardinala Alojzija Stepinca, priopćeno je u utorak iz Ureda gradonačelnika Zaprešića.

Odluku o preimenovanju Ulice maršala Tita na sjednici Gradskog vijeća nije podržalo šestoro vijećnika SDP-a, dok su po jedan vijećnik iz MOST-a i Živog zida bili suzdržani.

Troškovi koji će nastati za građane i pravne osobe zbog promjene naziva ulice podmiriti će se iz gradskog proračuna, navodi se u priopćenju.

Prijedlog o preimenovanju prošao je propisani postupak, prethodno je prihvaćen na Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova, a pozitivno mišljenje dalo je i Vijeće Gradske četvrti Centar, kojoj ulica teritorijalno pripada.

Na sjednici su usvojene izmjene naplate parkiranja na području Zaprešića, tako da će stanari u prvoj zoni ubuduće plaćati 35 kuna za mjesečne parkirne karte umjesto dosadašnjih 50, a cijena karte smanjuje se s pet na četiri kune po satu.

Protiv takve odluke bilo je šest vijećnika SDP-a, te vijećnici Projekta Domovine, Mosta i Živog zida, koji se zalažu za besplatno parkiranje, te su najavili pokretanje postupka za provedbu lokalnog referenduma o tom pitanju.

Komentara 35

LU
luli
13:37 27.02.2018.

Bravo, dobro došli u civilizirani i humani svijet! Ipak smo malo bolji od Sj. Koreje!!

DU
Deleted user
16:27 27.02.2018.

Vijećnici Zaprešića dali su novo značenje riječi avenija. Usku cestu s dva traka, koja se prije ispravno zvala "ulica" prozvaše "avenija". Više se ništa ne nauči u školi!

SP
Spezispezi
23:06 27.02.2018.

Vijest nije istinita. Preimenovan je samo dio titove ulice u Stepinčevu i hr branitelja. Dakle tito opet ostaje, ali je ruglo još veće jer je odmah do njeg Stepinac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije