Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Udruga Vigilare traži ispriku Igora Kolmana

Zbog izrečenog govora mržnje i stigmatizacije, zahtijevaju javnu ispriku Kolmana
07. studenoga 2013. u 10:20 2 komentara 449 prikaza
Kolman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Udruga Vigilare kao sudionik građanske inicijative U ime obitelji, pokreće javnu akciju povodom jučerašnje izjave zastupnika i glasnogovnornika HNS-LS-a Igora Kolmana. Zbog izrečenog govora mržnje i stigmatizacije, zahtijevaju javnu ispriku Kolmana.

 - Saborski zastupnik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, Igor Kolman, 6. 11. 2013. na saborskoj sjednici o raspisivanju referenduma o ustavnom definiranju braka, nazvao je građansku inicijativu U ime obitelji „prljavim pokretom“. Tim je govorom mržnje iskazana diskriminacija zbog drugačijega mišljenja i stavova prema velikom broju hrvatskih građana. Vigilare Vas, kao sudionik te građanske inicijative, poziva da se odazovete ovoj (re)akciji kojom ukazujemo da je ovako drzak način ponašanja te selektivnog zalaganja za toleranciju i poštivanje različitosti, u hrvatskom društvu nedopustiv. Zaustavimo stigmatizaciju i vrijeđanja zbog „različitosti“ i zatražimo od spomenutog zastupnika javnu ispriku!, pozivaju iz udruge na čijim se internetskim stranicama može pridružiti akciji.

>> 'Ovdje je riječ o prljavom političkom pokretu!'

INA
HUMANITARNO
INA brine o zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama
Sberbank
#OSTAJEM DOMA
Sberbank pokreće Pričaroliju: Poznati hrvatski glumci djeci čitaju priče na Sberbank YouTube kanalu
  • silentium:

    Igor Kolman- nekulturan-primitivan-bahat- vidi se iz kakve obitelji dolazi

  • crna vrana:

    Mentalni boljševik Kolman tretira neistomišljenike kao neprijatelje koje treba eliminirati, kao što su to činili oni šumski demokrati čiji mentalni sklop baštini. Jedini argument su mu ad hominem diskvalifikacije koje je apsolvirao na Fakultetu političkih znanosti -rasadniku neoboljševičkih kadrova . Može li jadnije !