Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgradnja zgrade

Udruga "Srce" kreće u 14 milijuna vrijedan projekt

Udruga srce potpisala ugovor
Foto: Udruga Srce
06.07.2020.
u 15:37

U zgradi bi trebalo biti organizirano stanovanje za 16 osoba s invaliditetom i prostora za radno-okupacijsku terapiju, sve to kako se takve osobe ne bi institucionalizirale a također i doprinijele zajednici, odnosno Gradu Sveti Ivan Zelina i gravitirajuća područja.

"Srce" - Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji  kreće u realizaciju 14 milijuna kuna vrijednog projekta izgradnje zgrade za organizirano stanovanje osoba s teškoćama i invaliditetom. U zgradi bi trebalo biti organizirano stanovanje za 16 osoba s invaliditetom i prostora za radno-okupacijsku terapiju, sve to kako se takve osobe ne bi institucionalizirale a također i doprinijele zajednici, odnosno Gradu Sveti Ivan Zelina i gravitirajuća područja. 

Došlo je do toga nakon što se udruga prijavila na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“ sa projektom „Okruženje za samoostvarenje", čija ukupna vrijednost iznosi 14.097.112,11 kn, a osigurat će se u stopostotnom iznosu bespovratnim sredstvima, za koja je dana 01. srpnja 2020. godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

- Iznimno smo ponosni što smo potpisali ovaj ugovor koji je rezultat dugogodišnjeg planiranja i svesrdnog rada u cilju dobrobiti naših korisnika. Ovim ćemo projektom povećati kvalitetu života osoba s invaliditetom, pomoći im u stjecanju vještina potrebnih za zapošljavanje te im tako podići samopoštovanje i neovisnost. Također, projektom želimo povećati socijalnu osviještenost naše okoline na osobe s teškoćama u razvoju i invaliditetom te tako podići i razinu društvene odgovornosti u samoj zajednici - kazala je predsjednica Udruge Đurđa Penava. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije