Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bunt

Učenici V. gimnazije peticijom žele zadržati kantinu u svojoj školi

V. gimnazija
Jelena Kovačević/VLM
16.04.2010.
u 16:50

Peticiju je potpisalo više od 800 učenika Matematičko-prirodoslovne gimnazije u Klaićevoj ulici, gdje kantina postoji već 26 godina.

Odluka ravnatelja V. gimnazije Petra Mladinića da ukine kantinu koja se u podrumu škole nalazi već 26 godina izazvala je burnu reakciju srednjoškolaca koji pohađaju tu školu. Organizirali su potpisivanje peticije za očuvanje kantine, a potpisali su je gotovo svi učenici, njih više od 800.

Bez obrazloženja

Kako su nam rekli učenici, na Učeničkom vijeću obaviješteni su da se kantina zatvara te da će se prenamijeniti u prostor za učenje, a umjesto toplih juha, sendviča i napitaka, učenici će na raspolaganju imati automate za brzu hranu. Nitko im nije dao obrazloženje zašto se zatvara prostor u kojem su se mogli družiti i zabavljati te biti zaštićeni od duhanskog dima i alkohola u komercijalnim kafićima. Ravnatelj Mladinić zatvaranje opravdava činjenicom da je školi potrebno hitno preuređenje jer je zgrada sagrađena bez temelja te vlaga nagriza zidove.

– Škola je zaštićeni spomenik kulture, a Grad je osigurao sredstva za kompletno preuređenje – kaže Mladinić.

Na upit kada će početi obnova i kolika su sredstva osigurana, ravnatelj nije znao točno odgovoriti, ali uvjerava da će Grad još ovog ljeta prionuti na obnovu škole.

Ugodno mjesto za djecu


Ilija Arlović, zakupac prostora i voditelj kantine, ne vjeruje u razlog zatvaranja koji navodi ravnatelj.

– Uložio sam vlastita sredstva u uređenje kako bih stvorio ugodno mjesto za djecu, a sada odjednom, bez obrazloženja, želi me se istjerati – zabrinut je Arlović, koji je kroz V. gimnaziju ispratio četiri ravnatelja.

Komentara 14

OV
over
18:55 16.04.2010.

\"Nitko im nije dao obrazloženje zašto se zatvara prostor u kojem su se mogli družiti i zabavljati te biti zaštićeni od duhanskog dima i alkohola u komercijalnim kafićima. \" ______________________________________________________________ Kad je ovo pisano... prije 2 godine?????

MI
Misterx
01:02 17.04.2010.

Kao što će i Jelička u mirovinu jednom, tako će se i kantina morati zatvoriti. To su 2 simbola V. gimnazije koja nažalost ne mogu trajati vječno. Naravno, ni Žužića ne smijemo izostaviti...

MI
Misterx
00:57 17.04.2010.

Više od pola učenika Pete želi zatvoriti tu kantinu, a među njima sam i ja. Doslovce su me prisilili da potpišem tu peticiju, a krivotvorili su potpise drugima koji se nisu željeli potpisati. Ako netko želi jesti, ima pekaru i dućan, pa u centru smo grada! A u kantini se ista mikrovalna koristi već 20 godina, dobro da nismo svi rak dobili zbog nje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije