Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za bolji zagreb

Učenici OŠ Ivana Cankara više se neće tiskati pred starim računalima

oš ivana cankara (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
13.03.2013.
u 17:00

Od svega srca vam zahvaljujemo, djeca će biti oduševljena, a rad će im sad biti znatno olakšan, kaže ravnateljica

Rupa bez dna – tako je ravnateljica Silvana Svetličić nedavno opisala situaciju u Osnovnoj školi Ivana Cankara na Črnomercu, upozorivši na loše sanitarne čvorove, trošni krov, vlažne zidove, ali i manjak računala. Večernji list odlučio je nakon njezina apela školi darovati ova računala te tako opremiti informatičku učionicu u kojoj će učenici moći i dalje razvijati i graditi svoja znanja.

– Od svega srca vam zahvaljujemo na donaciji, računala će nam znatno olakšati održavanje nastave. Djeca će biti oduševljena, jer je nekad po njih troje dijelilo jedno računalo, a sada će svatko imati svoje – kazala je Svetličić. 

Olakšan rad, dodala je ravnateljica, značit će puno školi poznatoj po jakom informatičkom programu, a informatičke radionice kod profesora Borisa Počuče tijekom školskih praznika pohađaju mnogi učenici.

– Na novim bismo računalima mogli prije svega neopterećeno raditi, učiti i imati normalnu nastavu, ova stara se i često kvare – kazao je Počuča, koji nam je za posljednjeg posjeta školi pokazao u kakvim uvjetima učenici rade.

– Informatička oprema stalno ide naprijed, računala se kvare, više se ne mogu ni popravljati. Sklapamo jedno računalo od dijelova onih napola pokvarenih – složila se s profesorom i ravnateljica Svetličić.

>>Vlaga i derutni sanitarni čvor stvarnost su OŠ I. Cankara

>>Sad možemo kupiti plahte, ručnike, TV i linije za dječje sobe

Komentara 2

BU
BukiZG
18:15 13.03.2013.

Hvale vrijedan potez, ali situacija u školstvu se neće popraviti sve dok se sustavno ne krene u opremanje škola. Neugodno mi je reći da sam svoju učionicu malo po malo opremio od svojih skromnih primanja. Da je sve ostalo na opremi koju je država osigurala onda bi 30 učenika radilo na dva računala. Ja sam malo po malo nabavio dvadeset i osam, doduše starih računala. Nešto su donirali moji prijatelji, nekoliko jedna banka, a ostale sam složio od dijelova nabavljenih preko oglasnika. Netko će možda reći da je to pohvalno ali ja mislim da je to sramotno.

ZA
Zagrebas
21:01 13.03.2013.

Banke i mnoge drzavne institucije se redovito rjesavaju opreme samo par godina stare; uzevsi u obzir da prosjecni core2duo sa 2-4GB RAM-a od prije pet godina i dan danas odlicno obavlja svoju zadacu ne bi bilo nimalo lose kad bi takve masine nekako zavrsile u skolama koje ih trebaju. Jos ako bi se na njima upogonio Linux koji se moze lagano centralno sredivati ako nesto krene po zlu sto bi redovito (a i manje opterecuje racunala i ne trazi toliko odrzavanja) i usparalo novac koji drzava trosi na software ... gdje bi nam bio kraj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije