Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'gotovo SVE ŠKOLE TO IMAJU'

Povećani troškovi obrazovanja: Učenici moraju platiti po 100 kuna participacije

Druga ekonomska škola
Foto: Screenshot/Google Maps
09.09.2019.
u 10:07

Učenici prvih razreda participaciju su platili prilikom upisa, a ostali učenici participaciju trebaju platiti do 30. rujna 2019., stoji u priopćenju

Druga ekonomska škola u Zagrebu zatražila je od roditelja učenika da uplate po 100 kuna za participaciju zbog povećanih troškova obrazovanja.

"Nastava u školskoj godini 2019./2020. počinje u ponedjeljak 9. 9. 2019. u 10.00 sati.

Prvi tjedan nastava je u prijepodnevnom turnusu te će ostale dane u prvom tjednu nastava počinjati u 8.00 sati.

Učenici prvih razreda trebaju doći ranije te prije nastave na ulazu u školu vidjeti u koji su razred raspoređeni.

Novi učenici drugih, trećih i četvrtih razreda te ponavljači iz naše škole trebaju u 9.45 sati doći u tajništvo (soba 4./II. kat) te vidjeti u koji su razred raspoređeni.

Svi učenici škole od ove školske godine plaćaju participaciju u povećanim troškovima obrazovanja u iznosu od 100.00 kuna. Učenici prvih razreda participaciju su platili prilikom upisa, a ostali učenici participaciju trebaju platiti do 30. rujna 2019.", stoji u priopćenju objavljenom na stranicama škole.

Tamo stoje i podaci za uplatu.

– To vam je tako u skoro svim školama u Zagrebu, skoro sve škole to imaju. To je u članku 19. Odluke o upisu koji je donijelo Ministarstvo obrazovanja i to je temelj za odluku. Dobili smo, naravno, suglasnost osnivača, Grada Zagreba, i to se onda može napraviti. Škole imaju participacije od 100 do 500 kuna. To su točne informacije. Nije u redu da se sad o nama priča kad stvarno imamo najmanji iznos – rekla je ravnateljica Ana Naletilić Indexu.

Komentara 12

PA
Prosvijećeni apsolutist 2
10:44 09.09.2019.

Participacija je porez za budale. Kada drzava nema zakonsku osnovu za porez, a nesto zeli naplatiti, onda to nazove lijepim latinskim terminom partipacija. Hrvatska ovca naravno proguta i tu kuglu izmeta prilikom pasnje dok gleda u zemlju i sve bude u redu.

ST
stefj
10:24 09.09.2019.

Eh, besplatno školstvo... Danas nas jedan srednjoškolac košta 26.000 Kn, dok u privatnoj školi košta 30.000. Skoro isto... Da riješimo probleme u školstvu, pod hitno uvesti vaučere, te izjednačiti privatne i državne škole. I ono što je bitno, objaviti uspješnost škola, kako učenici prolaze na maturi, kako prolaze na fakultetu, kako se zapošljavaju i sl...

Avatar moranzilanovic
moranzilanovic
12:09 09.09.2019.

Kod nas u Mostaru je sve besplatno.Dobijemo iz prijateljske Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije