Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Povećani troškovi obrazovanja: Učenici moraju platiti po 100 kuna participacije

Učenici prvih razreda participaciju su platili prilikom upisa, a ostali učenici participaciju trebaju platiti do 30. rujna 2019., stoji u priopćenju
09. rujna 2019. u 10:07 12 komentara 2201 prikaza
Druga ekonomska škola
Foto: Screenshot/Google Maps

Druga ekonomska škola u Zagrebu zatražila je od roditelja učenika da uplate po 100 kuna za participaciju zbog povećanih troškova obrazovanja.

ilustracija Školstvo Počela nova školska godina; kurikularna reforma u svim školama

"Nastava u školskoj godini 2019./2020. počinje u ponedjeljak 9. 9. 2019. u 10.00 sati.

Prvi tjedan nastava je u prijepodnevnom turnusu te će ostale dane u prvom tjednu nastava počinjati u 8.00 sati.

Učenici prvih razreda trebaju doći ranije te prije nastave na ulazu u školu vidjeti u koji su razred raspoređeni.

Novi učenici drugih, trećih i četvrtih razreda te ponavljači iz naše škole trebaju u 9.45 sati doći u tajništvo (soba 4./II. kat) te vidjeti u koji su razred raspoređeni.

Svi učenici škole od ove školske godine plaćaju participaciju u povećanim troškovima obrazovanja u iznosu od 100.00 kuna. Učenici prvih razreda participaciju su platili prilikom upisa, a ostali učenici participaciju trebaju platiti do 30. rujna 2019.", stoji u priopćenju objavljenom na stranicama škole.

OŠ Trnjanska Lijepa gesta Za 120. rođendan školi darovali parket

Tamo stoje i podaci za uplatu.

– To vam je tako u skoro svim školama u Zagrebu, skoro sve škole to imaju. To je u članku 19. Odluke o upisu koji je donijelo Ministarstvo obrazovanja i to je temelj za odluku. Dobili smo, naravno, suglasnost osnivača, Grada Zagreba, i to se onda može napraviti. Škole imaju participacije od 100 do 500 kuna. To su točne informacije. Nije u redu da se sad o nama priča kad stvarno imamo najmanji iznos – rekla je ravnateljica Ana Naletilić Indexu.

GLOBALNA PANDEMIJA
Korona u Švicarskoj izmiče kontroli, a vlasti ne uvode nikakve mjere. WHO: 'Ne možemo vjerovati'
Generacija NOW
Donacijski program Hrvatskog Telekoma
Generacija NOW: 700 tisuća kuna za obrazovanje STEM kadrova
 • Prosvijećeni apsolutist 2:

  Participacija je porez za budale. Kada drzava nema zakonsku osnovu za porez, a nesto zeli naplatiti, onda to nazove lijepim latinskim terminom partipacija. Hrvatska ovca naravno proguta i tu kuglu izmeta prilikom pasnje dok gleda u zemlju i sve bude u redu.

 • stefj:

  Eh, besplatno školstvo... Danas nas jedan srednjoškolac košta 26.000 Kn, dok u privatnoj školi košta 30.000. Skoro isto... Da riješimo probleme u školstvu, pod hitno uvesti vaučere, te izjednačiti privatne i državne škole. I ono što je bitno, objaviti uspješnost ... prikaži još! škola, kako učenici prolaze na maturi, kako prolaze na fakultetu, kako se zapošljavaju i sl...

 • Avatar moranzilanovic
  moranzilanovic:

  Kod nas u Mostaru je sve besplatno.Dobijemo iz prijateljske Hrvatske.