Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U Zagrebu pripremaju kućice, bit će i drive-in tržnica

Radit će od 8 do 13 sati, a OPG-ovci će svoje proizvode prodavati u zatvorenim kućicama od pet četvornih metara
07. travnja 2020. u 21:41 1 komentara 1493 prikaza
Radnici postavljaju kućice na tržnici Dolac
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Tržnice Zagreb pozvale su sve OPG-ovce s područja Zagreba koji imaju certifikat Udruge hrvatskih tržnica da im se jave za prodaju poljoprivrednih proizvoda na tržnicama Dolac, Kvatrić, Trešnjevka, Špansko, Prečko, Jarun, Gajnice i Utrina. Zagrebački placevi užurbano se pripremaju kako bi bili spremni za otvaranje pred Uskrs. Radit će od 8 do 13 sati, a OPG-ovci će svoje proizvode prodavati u zatvorenim kućicama od pet četvornih metara.

Davor Božinović Hoće li popuštati s mjerama? Božinović: Ako su tržnice osigurale uvjete, sutra očekujemo otvaranje

– Sve smo pripremili tako da možemo odmah početi s radom kad Nacionalni stožer donese odluku. Kućice postavljamo tamo gdje su plohe tržnica otvorene, a na zatvorenim tržnicama – u Utrini, Jarunu, Prečkom i Gajnicama, omogućit ćemo prodaju s klupa, uza sve poštovanje sigurnosnih mjera – objašnjava direktor Tržnica Zagreb Stanko Gačić. Na Kvatriću će tako OPG-ovci prodavati u šest, na Dolcu u deset, Trešnjevci u pet i u Španskom u dvije kućice.

FOTO Postavljanje kućica na tržnici Dolac

Radnici postavljaju kućice na tržnici Dolac
1 / 10
Radnici postavljaju kućice na tržnici Dolac

– Bude li interesa, postavit ćemo ih i više. Dosad nam se javilo njih 20-ak – kaže Gačić. Pripreme traju i na Zelenoj tržnici, gdje će uspostaviti tzv. drive-in. Tamo će se od domaćih proizvođača kupovati voće i povrće iz automobila, tako da kupac iz njega ne izlazi.

Vinkovci DOMAĆI PROIZVODI Vinkovčani pronašli način, mobilne kućice iskoristili za rad tržnice

– Automobili će ulaziti po kolničkom traku, a prodavači će stajati slijeva i zdesna. Ispred njih bit će izložbeni prostor s njihovim proizvodima koji su već zapakirani. Kad se kupac odluči, skrenut će s kolničkog traka, a prodavač, koji će u svakom trenutku biti udaljen tri metra, paket će ubaciti u prtljažnik ili na stražnje sjedalo – kaže Gačić.

Spremna je i ribarnica na Dolcu i Trešnjevci te u Utrini, gdje su postavili prepreke između kupca i prodavača.

Aleksandar Petrović
Pred njim su tek bile godine
Aco otkrio što je našao u Draženovu novčaniku nakon nesreće, jedno će zauvijek ostati tajna
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom