Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV OPG-ovcima

U Zagrebu pripremaju kućice, bit će i drive-in tržnica

Radnici postavljaju kućice na tržnici Dolac
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/11
07.04.2020.
u 21:41

Radit će od 8 do 13 sati, a OPG-ovci će svoje proizvode prodavati u zatvorenim kućicama od pet četvornih metara

Tržnice Zagreb pozvale su sve OPG-ovce s područja Zagreba koji imaju certifikat Udruge hrvatskih tržnica da im se jave za prodaju poljoprivrednih proizvoda na tržnicama Dolac, Kvatrić, Trešnjevka, Špansko, Prečko, Jarun, Gajnice i Utrina. Zagrebački placevi užurbano se pripremaju kako bi bili spremni za otvaranje pred Uskrs. Radit će od 8 do 13 sati, a OPG-ovci će svoje proizvode prodavati u zatvorenim kućicama od pet četvornih metara.

– Sve smo pripremili tako da možemo odmah početi s radom kad Nacionalni stožer donese odluku. Kućice postavljamo tamo gdje su plohe tržnica otvorene, a na zatvorenim tržnicama – u Utrini, Jarunu, Prečkom i Gajnicama, omogućit ćemo prodaju s klupa, uza sve poštovanje sigurnosnih mjera – objašnjava direktor Tržnica Zagreb Stanko Gačić. Na Kvatriću će tako OPG-ovci prodavati u šest, na Dolcu u deset, Trešnjevci u pet i u Španskom u dvije kućice.

FOTO Postavljanje kućica na tržnici Dolac

Radnici postavljaju kućice na tržnici Dolac
1/10

– Bude li interesa, postavit ćemo ih i više. Dosad nam se javilo njih 20-ak – kaže Gačić. Pripreme traju i na Zelenoj tržnici, gdje će uspostaviti tzv. drive-in. Tamo će se od domaćih proizvođača kupovati voće i povrće iz automobila, tako da kupac iz njega ne izlazi.

– Automobili će ulaziti po kolničkom traku, a prodavači će stajati slijeva i zdesna. Ispred njih bit će izložbeni prostor s njihovim proizvodima koji su već zapakirani. Kad se kupac odluči, skrenut će s kolničkog traka, a prodavač, koji će u svakom trenutku biti udaljen tri metra, paket će ubaciti u prtljažnik ili na stražnje sjedalo – kaže Gačić.

Spremna je i ribarnica na Dolcu i Trešnjevci te u Utrini, gdje su postavili prepreke između kupca i prodavača.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Niškorist
Niškorist
09:26 08.04.2020.

Opet kučice dela rođo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije