Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u holdingu

Otpustili i opet primili radnike s lažnim diplomama!

Holding
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
27.03.2014.
u 08:12

Jesu li svjedodžbe i diplome u Holdingu vjerodostojne? U Vodoospkrbi i odvodnji ustanovljeno 14 djelatnika s lažnim dokumentima. Na Ekonomskom fakultetu provjerava se 178 diploma. I dok se traži odgovoran tko je omogućio zapošljavanje onih za koje se znalo da su krivotvoritelji, bivši šef Vodoopskrbe Davor Poljak kaže da on takve nije angažirao

Sedmero nekadašnjih zaposlenika Holdingove podružnice Vodoopskrba i odvodnja, protiv kojih je još u veljači 2011. godine Holding podnio kaznene prijave zbog krivotvorenja diploma i svjedodžbi na temelju kojih su se zaposlili, ponovno su bili angažirani i primali su plaću na račun zagrebačke megatvrtke bez obzira na krivotvorenje i kaznene prijave!

Skandal je tim veći jer su svi u Holdingu točno znali razloge zbog kojih je spomenutih sedmero radnika napustilo tvrtku, no svejedno ih se preko agencije za privremeno zapošljavanje ponovno angažiralo.

Traži se krivac

Sedmero “privilegiranih”, čija imena nisu otkrili u Holdingu, ponovno je ulovila Služba za unutarnju reviziju i kontrolu, a uprava tvrtke još je jučer naložila da se utvrdi odgovorna osoba koja je angažirala spomenutu sedmorku te će se protiv nje pokrenuti disciplinski postupak za nanošenje grube štete ugledu Zagrebačkog holdinga.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Naime, detaljnom analizom od siječnja 2010. godine u Vodoopskrbi i odvodnji kontrola je utvrdila postojanje 14 krivotvorenih diploma i svjedodžbi kod ukupno 12 zaposlenika Holdinga, jedne bivše zaposlenice ViO-a koja je u postupku utvrđivanja vjerodostojnosti diplome sklopila ugovor o radu sa Zagrebačkim holdingom i jednog radnika angažiranog preko agencije za privremeno zapošljavanje. Protiv njih je godinu zatim, 15. veljače 2011., Holding podnio kaznene prijave, a oni, svi odreda, umjesto redovnog ili izvanrednog otkaza, potpisuju sporazumni raskid radnog odnosa. Sedmero ih kasnije ponovno dobiva priliku za rad.

Gužve na provjeri diploma

– Iz Vodoopskrbe su preko agencije za privremeno zapošljavanje angažirali sedam bivših radnika iako je za te radnike u postupku provjere vjerodostojnosti svjedodžbi utvrđeno da su krivotvorene svjedodžbe upotrijebili kao prave i na temelju njih zasnovali radni odnos – poručili su jučer iz Zagrebačkog holdinga nakon što je iz uprave naloženo da se hitno utvrdi ime onoga tko je angažirao krivotvoritelje.

Sve to ostalo bi daleko od očiju javnosti da nakon nedavno otkrivenog slučaja lažne Holdingove pravnice Ksenije Boras gradonačelnik Milan Bandić nije naložio detaljnu provjeru vjerodostojnosti isprava koje svjedoče stupnju obrazovanja više od 11 tisuća Holdingovih radnika te svih zaposlenika Grada, no baš on nije želio komentirati najnoviji skandal Holdinga.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Petar Glebov/Pixsell

Sa zagrebačkih fakulteta potvrđuju da su od Grada i Holdinga primili čitav niz zahtjeva za provjeru – tako će Holding Ekonomskom fakultetu morati platiti nešto više od 26 tisuća kuna za provjeru diploma 178 djelatnika, dok je iz Grada na taj fakultet poslan nalog za provjeru diploma 27 djelatnika koja će koštati četiri tisuće kuna.

I dok se traži krivac koji je u posljednje četiri godine ponovo angažirao sedam radnika, Davor Poljak (na slici), bivši šef Vodoopskrbe koji je tom tvrtkom upravljao baš u vrijeme kada su otkrili spomenute lažne diplome, poručuje da se tada često provjeravala vjerodostojnost diploma djelatnika, ali kako on nema nikakve veze s ponovnim angažiranjem radnika s kojima je prekinut odnos zbog krivotvorenja dokumenata.

– Nisam sigurno angažirao nekoga takvog – poručio je Poljak.

Komentara 36

DI
duncan_idaho
13:10 26.03.2014.

kakav disciplinski postupak?!? momentalni otkaz i krivično gonjenje zbog počinjenog kaznenog djela!!!

DU
Dudek
13:34 26.03.2014.

Što je s drugaricom Merzel ? Kako je ona dobila diplomu?

Avatar _Hedon_
_Hedon_
19:44 26.03.2014.

E pa onda malo u Sabor pročešljati, pa u državna ministarstva, pa u županije, gradove i općine... Europa nam se smije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije