Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, faks?

Prava strka na Pravu, Holding traži potvrde o diplomi svojih radnika

Slobodan Ljubičić Milan Bandić
Foto: Danijel Berković/Pixsell, Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
20.03.2014.
u 11:38

Sumnja u vjerodostojnost diplome Holdingove pravnice Ksenije Boras izazvala pravu navalu na fakultetima, od kojih je Holding zatražio zahtjeve za očitovanje jesu li Holdingovi zaposlenici tamo studirali i diplomirali. Ksenija Boras, prozvana da joj je diploma krivotvorena, dala je otkaz u Holdingu

Iz Zagrebačkog holdinga, nakon što je pod upitnik pala vjerodostojnost diplome njihove pravnice Ksenije Boras, fakultetima Grada Zagreba proslijedili su liste imena svojih zaposlenika. Naloženo je – svim će se zaposlenicima provjeriti vjerodostojnost isprave na temelju koje su zaposleni u toj gradskoj megatvrtki.

Prava je gužva, kako neslužbeno doznajemo, na Pravnom fakultetu, koji je Holding zatrpao zahtjevima za očitovanje, neovisno radi li se o zaposlenima na mjestima upravnih pravnika ili pak na radnim mjestima socijalnih radnika.

Bandićeva naredba

– Zatrpani smo zahtjevima iz Holdinga s obzirom na to da sada rade veliku kontrolu svih zaposlenika koji su naveli da su diplomirali na Pravnom fakultetu pa se moramo očitovati za sve i potvrditi vjerodostojnost diploma – poručili su dobro upućeni izvori sa zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Pod nadzor će tako svi djelatnici, ne samo oni iz Holdinga nego i Grada, ukupno njih 24 tisuće, bez obzira na to imaju li iza sebe desetljeće radnog staža ili su se tek zaposlili.
Iako iz Holdinga poručuju da učestalo provode provjere kvalifikacija svojih djelatnika, provjera baš svih diploma naredba je gradonačelnika Milana Bandića nakon otkrivenog slučaja Ksenije Boras, nekadašnje pomoćnice Slobodana Ljubičića, predsjednika uprave Holdinga.

Ksenija Boras zaposlila se u Holdingu kao diplomirana pravnica, a sada u toj tvrtki čekaju potvrdu Pravnog fakulteta je li Boras ikad bila njihova studentica.
Prozvana pravnica Ksenija Boras potvrdu o vjerodostojnosti svoje diplome nije željela čekati – još je prošli tjedan, kako su i potvrdili u Zagrebačkom holdingu, na vlastiti zahtjev raskinula radni odnos.

– Radni odnos raskinut je sporazumno, i to na njezin zahtjev. Budući da se još prikupljaju sve potrebne informacije, po njihovu primanju bit će donesena odluka o postupanju – poručili su iz Holdinga osvrćući se na slučaj spomenute pravnice.

“Medvjeđa usluga”

Boras se, barem kako navodi Novi list, kandidirala za dužnost vezanu uz upravljanje gradskim resursima, gdje su najprije provjeravali njezine kvalifikacije pa je tako sama sebi napravila “medvjeđu uslugu”.
– Svi će proći kontrolu i utvrdit će se kako su zaposleni. Sada će se provjeravati i oni koji su zaposleni po 25 i 35 godina. Prema mom nalogu strogo se kontrolira zapošljavanje svakog djelatnika, a kontrole su bile uvijek – komentirao je i gradonačelnik Milan Bandić.

Komentara 8

Avatar Django
Django
14:51 20.03.2014.

Ovakvu glupost već odavno nisam čuo. Diploma, sa žigom i potpisom, je već sama po sebi dokaz da je netko diplomirao na dotičnom fakultetu. Ukoliko se sumnja da je krivotvorena, to je posao za policiju - kao i kod svakee druge krivotvorine. A ukoliko se smatra da diplome izdane u BiH, Srbiji ili na primjer Kosovu, nisu za Hrvatsku dovoljan dokaz stručnosti - onda ih jednostavno ne treba priznavati i gotovo. Ne bismo bili jedini. Na primjer, svaki pravnik ili liječnik iz bivše Jugoslavije koji se želi zaposliti na zapadu, mora svoju stručnost dokazati dodatnim ispitima na domaćim sveučilištima, i tek onda ima pravo na svoju titulu.

DU
Deleted user
12:15 20.03.2014.

U Hrvatskoj bi se trebalo provjeriti dobar dio diploma ,čak i onih koje su redovne imale su svoju cijenu !

Avatar tkozna
tkozna
14:25 20.03.2014.

A zašto ne bi tražila Hrvatska odvjetnička komora, možda i kod njih ima partizanije!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije