Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrda s prava:

Holdingova pravnica nikad nije diplomirala, zapela je na 3. godini

Holding
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2014.
u 11:13

Donedavna pravnica u Holdingu Ksenija Boras nije završila Pravni fakultet, upisala ga je 1991. i studirala do 2003., objasnili su s Pravnog fakulteta. – Zaprimamo puno zahtjeva za provjeru vjerodostojnosti diploma i to nam nije ništa čudno – kazali su na Filozofskom fakultetu o provjeri isprava na zahtjev Grada i Holdinga

Ksenija Boras, dojučerašnja zaposlena pravnica u Zagrebačkom holdingu i nekadašnja pomoćnica predsjednika uprave Slobodana Ljubičića, nikada nije diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Službeno očitovanje

Diploma koju je pokazala pri zaposlenju u toj megatvrtki krivotvorena je!
– Na pravnom studiju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nije diplomirala nijedna osoba s imenom Ksenija Boras – poručio je Stjepan Lice s Pravnog fakulteta te tako zaključio cijeli slučaj oko spomenute djelatnice.

Na pravnom studiju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osoba imena Ksenija Boras studirala je do akademske godine 2002./03.

Stjepan Lice

Pravni fakultet, tajnik

Podsjetimo, nakon što je u pitanje dovedena vjerodostojnost diplome Ksenije Boras, i to zato što se prijavila za posao voditelja ljudskih resursa u Gradu Zagrebu te je pritom zatražena provjera vjerodostojnosti njezine isprave na matičnom fakultetu, Boras na radnom mjestu nije željela čekati službeno očitovanje. Otkaz na poslu na vlastiti zahtjev dala je još prošli tjedan. Naime, spomenuta lažna pravnica Ksenija Boras doista je upisala studij prava, i to u akademskoj godini 1991./92. godini, no do kraja nikada nije došla.

– Na pravnom studiju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osoba imena Ksenija Boras studirala je do akademske godine 2002./03. te u tom razdoblju položila ispite iz nastavnih predmeta prve godine studija, druge godine studija (osim jednoga) te jedan ispit treće godine studija – službeno je očitovanje Pravnog fakulteta.

Kontrola bez iznimke

Upravo njezin slučaj aktualizirao je i pojačao kontrole vjerodostojnosti diploma ostalih zaposlenika ne samo u Holdingu već i u Gradu. Bila je to oštra naredba gradonačelnika Milana Bandića, koji zbog slučaja Ksenije Boras kontrole nije poštedio ni one koji u Gradu ili Holdingu rade i tridesetak godina.

– Zaprimamo puno zahtjeva za provjeru vjerodostojnosti diploma i to nam nije ništa čudno. To je jednostavno normalna procedura koju traži sada sve više i više tvrtki i poslodavaca – poručio je Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta, dok na Ekonomskom fakultetu nisu željeli ni potvrditi ni demantirati jesu li zaprimili zahtjeve za provjeru vjerodostojnosti diploma Holdingovih i zaposlenika u Gradu.
 

Komentara 56

Avatar Bell940
Bell940
13:18 21.03.2014.

Dali ja mogu dobiti diplomu, pa i ja sam više godina obilazio različite fakultete u zgb.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
12:16 21.03.2014.

i kakve će biti posljedice te krivotvorine?

TB
Toni broo
12:16 21.03.2014.

I država bi trebala pročešljati svoju birokraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije