Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U svibnju novi prosvjed protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću

Mi smo trenutno leđima okrenuti Sveučilištu iz jednostavnog razloga što je leđima okrenut nama rektor Damir Boras, rekao je jedan od organizatora prosvjeda i član predsjedništva stranke Start Stjepan Perko.
16. travnja 2019. u 13:46 12 komentara 344 prikaza
Stjepan Perko
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Organizatori prosvjeda "STOP nasilju nad Sveučilištem", koji je u ožujku okupio više stotina građana, u utorak su uoči sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu najavili da će u svibnju organizirati novi veliki prosvjed protiv dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Milan Bandić PROCJENA DOPRINOSA 'Ostane li Bandić bez doktorata, tu je titula počasnog Đurđevčanina'

"Mi smo trenutno leđima okrenuti Sveučilištu iz jednostavnog razloga što je leđima okrenut nama rektor Damir Boras. Radimo na organizaciji prosvjeda u petom mjesecu, što će biti totalni bunt studenata", rekao je uoči sjednice Senata jedan od organizatora prosvjeda i član predsjedništva stranke Start Stjepan Perko.

Stjepan Perko
1 / 11
Organiziran prosvjed protiv dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću

Na današnjoj sjednici Senat će raspravljati o podizanju cijene maksimalne participacije školarina za studente koji ne ostvaruju 55 ili više ECTS bodova, te o povećanju troškova poslovanja Rektorata, a s dnevnog reda sjednice maknuta je rasprava o dodjeli počasnog doktorata Bandiću.

"Nema informacije zašto je ta točka maknuta s dnevnog reda jer Sveučilište ne djeluje transparentno. Sve točke dnevnog reda ugrađuju se u zadnjoj minuti", ocijenio je Perko.

Damir Boras Sveučilište u Zagrebu Incident na promociji: Boras odbio uručiti diplomu specijalistu

Dodao je da uz 3100 potpisa protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću postoji i peticija protiv podizanja cijena studiranja, koja je do sada prikupila oko 6000 potpisa.

"Studenti su u katastrofalnoj poziciji, od cijena nekretnina do načina kako se Sveučilište odnosi prema njima. Ovo je nulta točka - Sveučilište je na 100 stupnjeva, lonac je prokuhao do kraja", poručio je Perko.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Sumnjičav
  Sumnjičav:

  Očito je da su prosvjedi jedino na što je Bandić i njegove priguzne muhe, osjetljiv. Svaki student ali i svi alumni bez obzira na dob morali bi podržati i odazvati se prosvjedu jer to je moralni i etički opravdani čin.

 • doktorica:

  Sramota je da se uopće mora prosvjedovati zbog tog lika,Zagreb je potonuo u kaljužu,u kojoj dobro plivaju samo plemenski Matani i njihovi sunarodnjaci koji zauzimaju cm po cm Zagreba poput termita.

 • miroslavspoljar:

  Akademci, ma što to značilo, osim da imate u glavu utrpano brdo nepotrebnih stvari, ako se već bunite, binite se protiv banditizma koji je g Bandić doveo do savršenastva u Zagrebu... a koliko vidim okružen je akademcima koji se nisu ... prikaži još! uspjeli ostvariti u svojim specijalizacijama/pozivima pa su pohrlili kod g Bandića, pun kufer im je već akademizma i pameti , žele knkretne stvari; kune , penzije, protekcije, moć... isto kao i vi...