Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježana Gajski (40) pronašla oružje iz Prvog svjetskog rata koje su vjerojatno iskopali bageri

U šetnji s bebom naišla na bombu

02.06.2009.
u 23:16

Snježana Gajski (40) neugodno se iznenadila kad je u petak poslije podne, šećući po Dubravkinom putu s petomjesečnim sinčićem Juricom i mužem, skoro nagazila na bombu.

– Vraćali smo se kući iz šetnje kad sam odjednom ugledala nešto čudno na putu što mi nije nalikovali na kamen, a što sam skoro šutnula nogom. Bez veze sam dobacila suprugu “Gle, evo, bombe” iako u tom času nisam mislila da je riječ o tome. On je stao, pogledao izbliza i rekao “Fakat, to je bomba! – ispričala je jučer majka trojice sinova.

Policija stigla odmah
Odmah su nazvali policiju koja je uskoro stigla na mjesto događaja te im zahvalila na obavljenoj građanskoj dužnosti. Policajac je osigurao teren. U Policiji su zaključili da se radi o M17 ručnoj bombi kakve su se koristile u Prvom svjetskom ratu.

– To je strašno. Još nisam svjesna da je riječ o oružju čak ni sada kad su potvrdili. A ja sam je mislila uzeti kući za uspomenu kad smo je pronašli! Eto, kako neznanje može rezultirati ludošću – priznaje simpatična Snježana koja se ježi i na spomen oružja.

Zabrinuta zbog sinova
Pretpostavlja da su bombu iz davnih dana iskopali bageri kojima se trenutačno uklanjaju stara drveća ili da ju je netko pronašao i bacio.

– Ne znam kako je ondje dospjela, ali prilično sam sigurna da nije jedina na ovom području – kazala je Snježana, pomalo zabrinuta jer njezini sinovi Tomislav (10) i Nikola (13) te muž svakodnevno se voze biciklima po Dubravkinom putu. Upozorava sve susjede i ostale građane koji onuda prolaze da dobro gledaju kuda hodaju.

– Prije sam na putu tražila kamenje, a od sad ću tražiti bombu! – rekla je.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije