Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUPNIK

U podrumu se skladište boje, a u prizemlju je dječji vrtić

03.11.2014.,Zagreb - Djecji vrtic Mali svijet u Stupniku i roditelji koji se spore s ravnateljicom. Zlatko Pankovic, Ivan i Ivana Peric.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/2
04.11.2014.
u 14:00

Cijena vrtića skočila sa 1650 na 1900 kuna, a roditelji su dovedeni pred gotov čin – ili će prihvatiti nove ugovore ili će njihovu djecu izbaciti

Potpisivanje novih ugovora ili izbacivanje djece iz vrtića – uvjet je to koji je, objašnjavaju sami roditelji, postavljen pred njih i u vezi s kojim ni sami ne znaju što poduzeti. Cijena vrtića koji pohađaju njihova djeca, Mali svijet u Stupniku, porasla je sa 1650 na 1900 kuna, a osim toga, u njemu su, kažu, primijetili niz nepravilnosti koje više ne mogu ignorirati.

– Nedovoljan broj sati male škole za predškolce, premalo obroka koji uopće ne sadrže voće, ali i potpuni nedostatak komunikacije samo su neki od problema s kojima se u vrtiću susrećemo svakodnevno – objasnio je Zlatko Panković, čiji sin pohađa vrtić Mali svijet. Međutim, kako dodaje, to su još najmanji problemi ako se u obzir uzme činjenica da je podrum vrtića iznajmljen tvrtki koja tamo skladišti boje.

– Donedavno je u podrumu bila i jedna grupa djece, koja su, nakon naših stalnih pobuna, konačno premještena – rekla je Ivana Perić, mama djevojčice, polaznice. Kako kažu roditelji, sve što smatraju nepravilnošću, a naglašavaju, sve pravilnike Ministarstva obrazovanja dobro su proučili, nadležnima su i prijavili. Dijalog s ravnateljicom vrtića, dodaju, međutim, nikako ne mogu uspostaviti.

– Iako je propisano da s nama mora održavati sastanke, ona to ne radi, već komuniciramo isključivo pismenim putem, preko elektroničke pošte ili oglasne ploče – rekao je tata Ivan Perić te dodao kako je privatni vrtić Mali svijet roditeljima na području Stupnika jedina mogućnost, budući da tamo drugi vrtić jednostavno ne postoji.

Stajalište da ima bilo kakvih problema s roditeljima ravnateljica vrtića Sandra Šamec potpuno je odbacila. Odnos s roditeljima, međutim, rekla je, ne bi detaljno komentirala.

– Ni jedan navod roditelja nije točan. Mi radimo korektno i u skladu sa svim zakonima i propisima u sklopu naše struke, za što imamo valjane dokaze, a institucije koje se bave provjerom legalnosti našeg rada već su to i utvrdile tijekom prošlog mjeseca – rekla je ravnateljica.

Jedinim vrtićem na području Stupnika bavi se i sama Općina koja, kažu, "poduzima sve mjere i radnje predviđene zakonom, a koje su inicirane podnescima roditelja u svezi rada privatnog dječjeg vrtića Mali svijet". Općina vrtić sufinancira u iznosu od 1200 kuna po djetetu.

>>Dočekali prvo zvono na Kajzerici, Svetom Duhu, Novom Jelkovcu i Sesvetskom Kraljevcu

Komentara 2

VI
Vito
09:39 05.11.2014.

Cijena vrtića koji pohađaju njihova djeca, Mali svijet u Stupniku, porasla je sa 1650 na 1900 kuna Općina vrtić sufinancira u iznosu od 1200 kuna po djetetu. __________ Znači li to da roditelji moraju plaćati 1900 kuna, ili samo 700 kuna po djetetu???? __________ Ili su prije plaćali 1650 kuna, ili samo 450 kuna???? ___________ Da, nema djecu "vrtiće dobi", ali mi nije jasno što to roditelji moraju plaćati???? __________ Pogotovo ako je istina da vlasnik zgrade iznajmljuje prostor za skladište, što bi bilo dovoljno za pokrivanje svih troškova roditelja i sufinanciranja općine

VI
Vito
09:42 05.11.2014.

Ne znam je li vam poznato da se ispod kuhinje na "Puntijarki", restoran na Sljemenu, nalazi skladište s 4500 litara loživog ulja dva metra od plamenika, istina razdvojeni ciglom zida u jednom redu. ___________ Kad već spominjete zapaljive materijale skladištene u podrumu dječjeg vrtića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije