Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U pješačkoj zoni novi 'city-box' koševi za smeće i reklame

Tvrtka Dobra reklama prve je kante postavila potkraj 2012., a sad ih je zamijenila sa 700 kvalitetnijih jer su stare bile i lako trgane i uništavane
11. prosinca 2015. u 08:55 2 komentara 837 prikaza
24.11.2015., Zagreb - Nove kante za smece postavljene oko zgrade Hrvatskog narodnog kazalista.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Postojeći city-box koševi za smeće od inoksa, koje je prije tri godine na gradske javne površine postavila tvrtka Dobra reklama zamijenit će se kvalitetnijima i novijeg dizajna. Riječ je o 700 koševa od kojih su prvi već zamijenjeni ispred HNK i na još nekoliko lokacija.

Kao i prethodni koševi, na kojima su bile reklame, no koji su bili jako loše izrađeni pa su brojni i potrgani, i novi će služiti kao reklamni panoi. Većina će ih biti zelene boje, no ako oglašivač traži drugačije, i boja će se mijenjati. Grad je s tvrtkom ugovor na 15 godina potpisao potkraj 2012. tako da se koševi daruju gradu, a zauzvrat će tvrtka koševe koristiti za reklamiranje. Iako je plan bio povećati broj koševa, s obzirom na to da su se oni prvi pokazali lošima, najprije će biti zamijenjeni novima i čvršćima.

– Želimo onemogućiti svakodnevnu devastaciju i uništavanje košara kao i krađu – kazali su iz Dobre reklame. Budući da su Zagrepčani već vidjeli nove kante, čuli su se i razni komentari.

Kante su bolje od postojećih, koje su odvratne, a na njima nisam baš vidjela ni reklame – rekla je studentica Vedrana, dok je umirovljenica Ajna kazala da su joj najdraže one stare zelene kante jer su ove moderne preglomazne za pješačku zonu.

Dozvolu za postojeći izgled kanti, i ovih i onih prvih, tvrtka je dobila od Gradskog zavoda za zaštitu spomenika, kulture i prirode.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas