Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko je kriv?

U centru Zagreba posađena palma, ubrzo zatrpana smećem: 'Dragi susjedi...'

Maja Sever
25.11.2023.
u 16:53

I dok se neki zgražaju nad nekulturom pojedinaca, drugi pak ističu da je problem u organizaciji odvoza otpada te odgovornom drže gradsku vlast, iako u komentarima postoje i oni koji ističu da je ovo stvar osobne kulture građana kojoj ne mogu pomoći gradske politike.

Jeste li znali da Zagreb ima palmu? Prizor egoztike tipičan za južnije krajeve moguće je vidjeti u na uglu Smičiklasove i Martićeve ulice, a zbog promjene klime i sve toplijeg vremena Palma uspješno odolijeva vremenskim uvjetima u metropoli, no izgleda da ne odolijeva najbolje ljudima.

Naime, netko od prolaznika ili stanara u centru Zagreba odlučio je oko zelenila i palme nabacati otpad i tako zelenilo pretvoriti u svojevrsnu kantu za smeće na otvorenom. Na to je svojom Facebook objavom ukazala i novinarka Maja Sever.

– Crtica o Zagrepčanima i Zagrebu. Imamo tu jednu palmu na ćošku Martićeve i Smičiklasove. Nemam pojma kome je palo na pamet da posadi palmu usred Zagreba, ali ona preživljava i veseli me. Dragi susjedi uljepšali su je žutim vrećama (sinoć nije bio termin plastike, mekdonaldsom i sl. Neke su stvari zaista pitanje vlastite odluke, pristojnosti i ljubavi. Briga me za gradsku vlast, no neke stvari su dio svakodnevnog osobnog izbora – napisala je Sever u objavi koja je u kratkom vremenu prikupila brojne reakcije.

I dok se neki zgražaju nad nekulturom pojedinaca, drugi pak ističu da je problem u organizaciji odvoza otpada te odgovornom drže gradsku vlast, iako u komentarima postoje i oni koji ističu da je ovo stvar osobne kulture građana kojoj ne mogu pomoći gradske politike.

Ključne riječi

Komentara 2

AG
agava
22:30 26.11.2023.

Užas, to je remekdjelo neciviliziranih ljudi koji očigledno i svom domu žive u neredu ili su doselili u grad bez ikakvih urbanih navika. Nije ovo napravio Tomaševič ni Možemo, več to uredno rade da bi tako ispalo, uništavaju se gradske fasade i tu se radi šteta koja se več može računati u milijunima Eu. Grad nikada nije izgledao ovako zapušten, gotovo razoren.

CH
chemica
23:54 25.11.2023.

Prvo pogledam jel ima mjesta u kontejneru pa zatim bacim smeće. Ako nema mjesta, gdje je logika? Ne mogu se strpiti par dana? Nema mjesta na balkonu ili u hodniku? Valjda je ljepše da smeće danima stoji na ulici kraj nekakve palme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije